Krachel Recept - Marockanska Sweet Rolls With Anise and Sesame

Anisfrön, sesamfrön och apelsinblommavatten ger dessa marockanska söta rullar deras doftande, karakteristiska smak. Om du inte bryr dig mycket om anis; antingen minska mängden anisfrön eller utelämna dem helt. Hur som helst kommer rullarna fortfarande att vara utsökta! I mitt hem tycker inte mina barn om hela frön men som anisensmak, så ibland använder jag markanis istället.

Servera krachel för frukost eller te tid , slätt eller dela och sprida med smör, sylt, gräddeost eller till och med jordnötssmör och gelé.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös upp jäst i några matskedar varmt vatten och lägg åt sidan.
  2. I en stor blandningsskål kombineras mjöl, socker, salt och anisfrön. Tillsätt ägg, smör, olja, orangeblommigt vatten, jäst och mjölk. Blanda för att bilda en mycket mjuk, klibbig deg.
  3. Om du tycker att degen är för klibbig att hantera, sätt den minsta mängd mjöl som behövs för att kunna knäda degen. Om degen saknar klibbighet, arbeta i ytterligare varm mjölk eller vatten några matskedar åt gången.
  1. Knippa degen på en lättmjölkad yta (eller i en stativblandare med en degkrok) i ca 10 minuter, eller tills det är mycket jämnt. (För de önskvärda ljustexturerade rullarna är det nödvändigt att ha degen lite klibbig, du kommer att märka att det blir mycket lättare att hantera efter den första ökningen.)
  2. Överför degen till en oljad skål och vrid degen över en gång för att belägga den med olja. Täck skålen med en handduk och låt degen stiga tills den fördubblas. Vanligtvis tar det ungefär en till en och en halv timme, men låta degen stiga längre om det behövs.
  3. När degen har stigit, slå ner den, samla upp den och vänd den över. Skydda med handduken och lämna en sekund som stiger i ungefär en timme (längre i kallt väder) tills ljus och svampig.
  4. Vrid degen ut på din arbetsyta och dela den i 12 till 15 släta, jämnt formade bollar. Placera degelbollarna två inches från varandra på ett oljat bakplåt (eller en pan kantad med pergamentpapper).
  5. Låt degen vila några minuter och platta degenbollarna. Täck bakplåten med en handduk och låt degen stiga ytterligare en timme eller längre, eller tills rullarna är väldigt lätta och puffiga.
  6. Förvärm ugnen till 450 F (230 C). Borsta toppen och sidorna av rullarna med äggtvätt och strö över rullarna med sesamfrön.
  7. Baka krachel i 15 till 20 minuter, eller tills rik guldbrun. Överför rullarna till ett stativ för att svalna.

Tips och förvaring

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 345 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)