Chile Cilantro Guacamole

Min mamma gör den bästa guacamolen genom att lägga till butiksköpta salsa till avokado, krydda den med salt och peppar och lägga till lite magiskt pixeldamm som ingen annan-jag medföljer - verkar kunna replikera ganska. Så jag slutade försöka göra Guac så bra som hennes och kom upp med min egen guacamole kryddat med rostade gröna chili och koriander istället för tomat och lök. Det är bra med chips, på tacos, eller på något annat sätt som du kanske använder guacamole.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Grillad chili genom att antingen rosta den direkt över flammen på en gasspis eller under en pannkaka, vrid ofta. Låt sitta i 5 eller 10 minuter, dra av den kolade huden, ta bort stamänden och fröna och hakan.
  2. Under tiden, pit avokado, skopa ut kött och mash i en medium skål. Hacka vitlök och finhackad koriander. Lägg till avokado med limejuice och malet chili. Rör för att kombinera. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  1. Servera omedelbart eller lagra med plastfolie som är pressad direkt på dess yta för att förhindra att du brinner och kyler.

Vill du ha något annat? Prova istället ett av dessa guacamole recept .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 173
Totalt fett 13 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 31 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 7 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)