Bakad ananas

Bakad ananas är en gammaldags skål som är underbar att servera med skinka , särskilt på julen. Två sorters ananas bakas med citronsaft och ägg, sedan toppad med en ostliknande pecan streusel som lägger till knäck och mer smak.

Detta recept är typ av en kombination av en sallad och en rätter. Den söta och tärta ananasblandningen kompletteras med den ostiga, krispiga, smuliga toppen. Men här är en varning: ananasdelen blir riktigt het! Socker i ananas och socker karamelliseras som grytorbaggarna. Låt det svalna i 10 till 20 minuter innan du äter.

Njut av detta underbara recept på din julmiddag.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 ° F.

Kombinera ananasbitarna, den reserverade 1/4 koppen juice och krossad ananas i en 1-1 / 2-kvarts gryta. Tillsätt ägg, 3 msk mjöl, socker och citronsaft och blanda väl.

Baka i 30 minuter.

Under tiden, i en medium skål kombinera 3/4 kopp mjöl, brunt socker, ost och pekannötter. Rör i smält smör och blanda tills stora delar bildas; Blanda inte över.

Ta bort grytan från ugnen och toppa med smula ostblandningen.

Baka i ytterligare 25 till 30 minuter eller tills toppen är brunad och grytan är bubblig. Låt svalna i 10 till 15 minuter och servera sedan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 398
Totalt fett 23 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 84 mg
Natrium 461 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 4 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)