Hur länge ska du laga köttfärs?

För en bra loaf, lära känna chucken

Hur länge att laga köttfärs är en laddad fråga om du inte är medveten om allt som går in i att göra den perfekta köttfärgen från början till slut. Här ger vi dig köttfärsloppet, så du kan inte bara laga köttfärs precis, men gör allt som krävs för att få smak, textur och fyllning också. I sin oändliga sort varierar den bedrägligt enkla köttfärgen från det sublima till oätliga.

Använd dessa tips för att göra det till en minnesvärd.

Använd rätt kött för din köttfärs

Ground Chuck är den klass som du väljer för mest smak och det är billigare också. Också, ju högre grad av markkött, desto mindre fett och krympning kommer att resultera. Men kom ihåg att mindre fetthalt betyder mindre smak och fuktighet.

Påfyllning av brödet med baconremsor eller saltfisk ökar fukt, smak och ömhet. De som tittar på fetthalt kanske vill använda kalkonbacon eller andra feta alternativ. Om du gillar en blandad köttfärs (biff, fläsk och kalvkött är klassisk), var god att experimentera med olika förhållanden så länge köttets totala vikt förblir densamma.

The Best Meatloaf-tillägg och hur man lägger till dem

Använd ca 1/2 kopp fyllmedel per pund kött. Detta fyllmedel kan vara brödsmulor, mättat fuktigt bröd, havregryn, riven potatis, riven morot, potatismos eller där dina experiment tar dig.

Lägg till en kopp riven ost till köttfärsblandningen innan du bakar, och en annan 1/2 kopp över toppen av brödet under de senaste 15 minuterna bakning.

Tillsätt 1/3 kopp vegetabilisk juice, vin, köttbuljong eller öl till blandningen för tillsatt smak.

Mjuka brödsmulor gör en mjukare mjölkare än torra smulor. Du kan kort suga torra smulor i lite mjölk innan du lägger till. Tillsätt tomat sås till köttblandningen för tillsatt fuktighet.

Få rätt textur för din Meatloaf

För en fastare konsistens till din köttfärs, använd markkött som har körts genom kvarnen minst 2 eller 3 gånger.

Plus, överdriver inte brödsmulorna. För mycket gör smaken svampig.

Överbett inte blandningen eller texturen kommer att gå vilse. Blanda bara nog för att kombinera ingredienserna. I stället för brödsmulor, tillsätt en mashed våt skiva av vitbröd och en matsked salladolja inne i blandningen.

Korrekt köttfärsbakning i ugnen

Meatloaf bakad i en standard 4-tums med 4-tums med 8-tums brödspanna bakas vid 350 F i 1 till 1 1/2 timmar. För att minimera sprickbildning, smörja toppen av brödet genom att gnugga i lite kallt vatten.

För enskilda portioner som bakar snabbt, höja köttblandningen i smord muffinbehållare , vilket ska ske på cirka 20 minuter.

Köttlovens inre temperatur ska registrera 170 F för nötkött eller 185 F för fläsk. För att hjälpa till med detta, låt köttfärgen stå ca 20 minuter eller längre efter avlägsnandet från ugnen innan du serverar det. Under denna tid kommer köttfärgen att laga sig internt. Detta hjälper också till att ställa in och gör det lättare att skära.

Mer om Meatloaf och Meatloaf Recept

Köttfärs tips och tips
Köttfärsförvaring och frysning
Köttfärsrecept