Kyckling Chop Suey Med Färsk Ginger Root

Det här receptet på kycklinghack suey kommer från kockbokförfattaren Deh-ta Hsiung, som skriver att det är "den klassiska" Chicken Chop Suey-skålen som härskade kinesisk mat till västvärlden i slutet av artonhundratalet ... "- det Det är ganska fantastiskt att tro att en av världens största matlagningar borde ha representerats av en maträtt som inte ens härrörde från Kina själv, men tusentals miles i San Francisco, USA!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda kycklingskivorna med en nypa salt, äggvita och ca 1 tsk majsmjöl / majsstärkelsepasta. Blanchera dem i varm olja, rör om att separera, ta bort och dränera dem.
  2. Häll av överflödig olja, lämnar ca 2 matskedar i wok, steka alla grönsaker i ca 1 minut, tillsätt återstående salt och socker, blanda väl.
  3. Tillsätt kycklingen med sojasås och risvin, rör om i en annan minut. Lägg till lager och MSG , om du använder.
  1. Torka såsen med den kvarvarande mjölmpastaen, garnera med sesamoljan och servera varm.

Så säsong Vegetabilisk olja

  1. Häll ca 1 pint (600 ml) vegetabilisk olja i en förvärmd wok eller kastrull över en hög värme.
  2. Lägg till 2 till 3 små bitar av ingefära roten. Om några minuter ska ingefärarna stiga till ytan. Nu titta på ingefärens färg; när det blir från svagt gul till mörkbrun, stäng av värmen och låt oljan svalna lite innan du tar bort ingefärarna.
  3. Förvara kryddat olja i en behållare.

> Reprinted med tillstånd från " Chinese Cookery Secrets: Hur man lagar kinesisk restaurangmat hemma ", av Deh-Ta Hsiung. Publicerad av Elliot Right Way Books