Feber-träd-soda: Stora sodor för stora cocktails

En komplett serie av kvalitetscocktailblandare

När Fever-Tree Tonic Water släpptes i USA 2007, var jag upphetsad och senare imponerad. Det var (och är fortfarande) en av de bästa tonerna som produceras: skarp, ren och en naturlig kinin som producerar den bästa Gin och Tonic du någonsin kommer att ha.

Under åren har företaget utvecklat nya och ännu mer intressanta sodavatten . Den kompletta linjen följer varumärkets ursprungliga ideal och inte en av dem är besviken när det gäller att göra bra blandade drycker.

Med två senaste tillägg innehåller linjen nu tre stilar av tonic, tre ginger soda, två citroner och en klubb soda. Var och en är så magnifik som hela och genom att lägga till dessa till våra drycker, nås en helt ny nivå av högbollar.

Fever-Tree Tonics

Om du har varit under intrycket att toniskt vatten bara är toniskt vatten, kommer Fever-Trees trio av tonics snabbt att ändra dig. De producerar nu Premium Indian Tonic Water, Naturligt Lätt Indian Tonic Water och Mediterranean Tonic Water, var och en med en unik profil och alla använder högkvalitativt kinin från Cinchona (eller feber) i East Congo.

Tricket att utveckla en stor tonic är i balans mellan smaker. Quinin är en produkt av Cinchona trädets bark, som skördas på en åtta års cykel. Det är källan till den bittera sparken i toniskt vatten, och för att få en framgångsrik tonic måste den motverkas av andra ingredienser.

När det gäller Feber Tree's tonics skickas citrus och socker till jobbet. När receptet är rätt, föds en fin tonic och det här är vad vi hittar här.

Premium Indian Tonic Water:

Mina tidigare tankar som publicerats i översynen har inte blivit förvånade. I själva verket fortsätter varje drink av denna tonik att överraska mig med sin färska blommiga, snygg citrus och perfekta bitterhet.

Jag fortsätter att tänka på det som det bästa toniska vattnet tillgängligt, och om det någonsin var anledning att börja dricka Gin & Tonics så är det här. Även i en alkoholfri dryck som en Lime & Tonic (återigen en uppenbar drink) öppnar denna tonic kalken upp och drycken lyser med djup och storlek som ingen annan läsk kan röra. Medan denna tonic screams att vara parat med gin, gör det också ett fantastiskt jobb med andra ljusa andar också.

Naturligt lätt indisk tonisk vatten:

Citrus, söt och bitter i Feberträdets flaggskeppsmassa är här, men det kommer med en extra bonus att bara ha 40 kalorier per portion. Aldrig ett fan av "lite" eller "diet" läskversioner, var jag glad över att hitta all smaken här, inget artificiellt sötningsmedel som endast användes för kalibrering. Nej, denna lätta vikt har en hel arom, en delikat mix av botaniska och den rena, skarpa smaken jag har blivit kär i dessa premium sodavatten.

Medelhavet Tonic Vatten:

Denna tonik var designad med vodka-drickaren i åtanke, och Feber-Tree har gjort det, de gjorde Vodka Tonic något att fira. Denna tonic använder eteriska oljor av blommor, frukt och örter från Medelhavet, inklusive citrontimme och rosmarin från Provence.

Vilken härlig tonik är det här. Det finns få andra sätt att beskriva det. Det är känsligt, balanserat, tydligt blommigt och mindre torrt. Medan jag föredrar den tidigare toniken för gin tror jag att den rätta gin skulle behöva hittas för denna tonic - kanske Hendrick eller G'Vine - men när det gäller vodka spikar denna tonic det. Delikatessen hos denna tonic får mig också att tro att det i många fall lätt kan ersättas med citronkalk eller klubb sodavatten. Om de torra och bittra aspekterna av tonic kasta av dig, ge den här ett försök.

Fever-Tree Ginger Sodas

Fever-Tree producerar två ingefära sodavatten: Ginger Ale och Ginger Beer. I enlighet med deras kvalitet tonics, dessa gingers är några av de bästa du hittar. Återigen är alla ingredienser naturliga, med tre olika gingers som spelar integrerade roller i båda. Från Elfenbenskusten används en grön ingefära för att lägga till ljushet och överraskande toner av kalk.

Den nigerianska ingefära är intensiv och komplex i både smak och arom, och ingefära som kommer från Cochin, Indien är jordnär med dessa spännande sedlar som liknar choklad. Dessa är inte dina typiska ginger sodavatten, de är ginger soda omdefinierad.

Ginger Ale:

Denna ingefära ale är snäll och söt. Där gingeralle tenderar att vara söta eller torra, finner den en balans och man måste ange det för de sorter av ingefära och råsocker som används. Tillagd till komplexiteten är dessa söta citrusnoter som är den slutliga handen som behövs för att slutföra detta flytande mästerverk. Detta är en ingefära ale att ägna till dina Highballs och drycker med andra mörka andar som ingefära öppnar whiskyens naturliga anteckningar, ljusare dem på ett sätt som några andra ginger ales kan röra.

Ginger öl:

Snappy, söt och en ingefära öl som inte smälter in i bakgrunden, det här är Feberträdets Ginger Beer. Brew är djärv, men inte överväldigande; kryddig, men inte bittert så. Det visar ingefära som bäst och ber att vara i din nästa Dark & ​​Stormy och Moscow Mule . Det är en som kommer att embolden rum, whisky och andra mörka andar. Det finns också nu en Light Ginger Beer tillgänglig.

Andra feber-träd-soda

För att runda ut Fever-Tree-linjen har vi ytterligare två sodavatten att utforska och jag lovar att båda är lika intressanta som de ovanstående.

Club soda:

Även om det kan tyckas vara en enkel mixer, är det svårt att hitta en klubb soda som gör att du går tillbaka och märker. Den här gör just det. Club soda kan vara väldigt tråkigt, men den här är inte. Det mjuka källvattnet och bikarbonatet av soda skapar en känslig bakgrund, och bruset är unikt på grund av Feber-träds signatur Champagnebubblor. ' Det här är en delikat läsk med de mest subtila citrus- och blomnotorna, det är härligt rent och uppfriskande och kan gå in i någon cocktail som kräver det. Om Fever-Tree Club Soda var så allmänt tillgänglig som Schweppes och Canada Dry, skulle världen veta vad bra klubb soda verkligen är.

Bitter citron:

Här har vi en unik skapelse: en bitter soda smaksatt med kinin och citron.

Det är till skillnad från allt jag har hittat på marknaden och ett välkommet tillskott till läskalternativ. De berömda citronerna i Sicilien används här, vilket ger en ljus, tårta, uppvaknande i någon drink. Den var avsedd för användning med lätta andar som vodka, och den medfödda profilen gör det möjligt att hitta en plats i både citron-limesaftdrycker och de som motiverar en lätt tonisk soda. Det är intressant övertygat och min enda ånger är att jag har så få flaskor till hands för att experimentera med det helt.

Mousserande citron:

Det nyaste amerikanska utgåvan, det här är en som jag inte personligen smakat. Men om det håller fast vid kvaliteten på resten av linjen bör det vara ett bra alternativ för drycker som kräver antingen vanlig eller citronkalk soda.

Om Feber-Träd

Besök deras hemsida

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.