Ugnsbräda Country Style Pork Ribs With Apple Cider

Slow braising i ugnen gör dessa köttiga, lantliga fläsk revben mjuka och läckra.

Det är en lätt maträtt att förbereda, och ugnen gör det mesta av arbetet. Servera revbenen med potatismos och dina favoritgrönsaker för en bra vardagsmat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 300 F (150 C / Gas 2).
  2. Stänk fläsk revben med kosher salt och nybakad svartpeppar.
  3. Värm 2 matskedar olivolja i en stor holländsk ugn över medelvärme. Lägg i revbenen, i partier om det behövs, och skär på alla sidor. Ta bort till en tallrik och lägg åt sidan.
  4. Tillsätt återstående 1 matsked olivolja till pannan. Tillsätt lök, morot och selleri. Koka, rör om tills lök är genomskinligt och lättbrunt. Tillsätt den malet vitlök och fortsätt att laga mat i 1 till 2 minuter längre.
  1. Lägg revbenen tillbaka till pannan. I en skål, kombinera cider, ättika, kycklingbuljong och tomatpasta; blanda väl. Lägg laurbærblad och timjan häll över revbenen. Täck den nederländska ugnen och baka i 3 timmar, eller tills mycket öm.
  2. Skumma fettet från saften och ta bort lövbladet. Smak och tillsätt salt och peppar, om det behövs. Om så önskas, tjockna juicen (se noten nedan).
  3. Servera revbenen med grönsaker och juice, tillsammans med kokta eller potatismos.
  4. Serverar 4 till 6.

Obs! För att tjockna juicen, kombinera 1 1/2 matskedar mjöl med 2 matskedar kallt vatten, rör om tills det är smidigt. Låt de skummade juicerna svalna på spisen; rör i mjölblandningen och koka, omrör, tills den är tjock.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 826
Totalt fett 45 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 246 mg
Natrium 379 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 81 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)