De bästa teerna för att lägga till mjölk och socker

Gå med tradition eller följ din personliga smak

Beslutet att tillsätta mjölk eller socker till te är en fråga om personligt val, men det finns en del debatt om vad som är korrekt eller skapar en bättre smakande kopp te. Många tekunnare kommer att hävda att te aldrig ska inkludera mjölk eller socker. Vissa kan till och med säga att om du måste göra dessa tillägg är teet av låg kvalitet och inte värt att dricka.

Utöver den nivån av snobbi finns det gott om te som är roliga med ett stänk av mjölk eller en kub av socker.

Dessutom finns det många traditioner för att lägga till mjölk, socker eller bägge te, som sträcker sig hela vägen från England till Tibet.

Hur gillar du det

När allt är sagt och gjort, borde det vara en fråga om personlig smak. Om du gillar mjölk och socker i ditt te, lägg till det hela taget. När allt kommer omkring är du den som dricker det, så några så kallade "regler" för att dricka te är meningslösa om du inte tycker om det.

Det sägs att det finns några te som många tycker om med mjölk och socker medan andra ofta är bäst utan tillägg. Ta hänsyn till dessa rekommendationer om du undrar om en kopp te skulle kunna förbättras.

När du är i tvivel, det bästa du kan göra är att ta några sippor av ett nytt te som det är innan du lägger till mjölk eller socker. Om du tycker att du njöt av det bäst oförändrade, hoppa över tilläggen nästa gång du brygger det teet.

The Bolder, the Better

I allmänhet är djärva, astringerande svarta teer (eller röda teer som de är kända i Kina och Taiwan) de bästa satsningarna för att lägga till mjölk och socker.

Detta inkluderar många enskilda ursprungsprodukter från Indien (med undantag för Darjeeling ), Sri Lanka (tidigare Ceylon), Indonesien och delar av Afrika och Sydamerika. Du kan också njuta av antingen tillsats i någon av de populära teblandningarna, inklusive engelsk frukost och Earl Gray.

Earl Greyte har så många preferenser för att dricka det som det har lojala fans.

I England är det ofta sötat och ett citronstänk tillsätts, men mjölk används sällan. I USA är det dock mycket vanligt att lägga till mjölk. Sedan föredrar många människor det som det är.

Några gröna teer , som t.ex. Gunpowder grönt te, kan dra nytta av lite socker. Men vit te , oolong te , pu-erh te , och mest gröna tear sällan förbättras med socker. Det finns flera teorier om varför. Till exempel tror många människor att vita teer är för delikata och oolong är för komplicerat för eventuella förbättringar.

Särskilda mjölkteor

En stor mängd te recept har faktiskt mjölk och många av dessa sötas också. Dessa faller i kategorin mjölkte och de är njutna över hela världen.

I England, Irland och Skottland finns det till exempel "byggare te". Utvecklat av byggnadsarbetare som inte kunde ta sig tid att brygga en ordentlig kopp, dessa är kända för att vara så starkt smaksatt att mjölk eller några sockerbitar är avgörande.

Om du besöker East Friesland i Tyskland kommer du sannolikt att stöta på grädde. Känd som östfrisiskt te, det här är en espresso-stor servering av starkt bryggt Assam-te med tung kräm och rocksocker. Det får inte förväxlas med Englands "cream tea" , vilket är en version av eftermiddagste, inte ett verkligt sätt att dricka det.

Indien har sitt berömda masala chai-te med jaggery eller socker som sötningsmedel. Tibet och Nepal är kända för välsmakande yak mjölk eller smör te. Från Hongkong finns det pantyhose mjölktete med sötad kondenserad mjölk och söt bubbelpost är en favorit i Taiwan. I Nordamerika är te lattes mycket populära och sötas ofta med socker eller enkel sirap .

Några av dessa mjölktecept - och många fler - kan göras hemma. Ganska ofta är de lite komplexare än att hälla mjölk eller släppa en sockerbit, men de är vanligtvis ganska lätta.

Håll mjölken

Det finns också många teer som har föredragits med socker men ingen mjölk. Kycklat te sötas ofta , särskilt i sydöstra USA.

Vissa te-örtblandningar serveras även sötad. Detta inkluderar marockanskt mynt te, som är tillverkat av kokt krusgrönt te, socker och spjutmyntblad.