Rainbow Slaw med Tamari Ginger Vinaigrette (Parve)

Denna krispiga, färgglada grönsaksslaw serverar en folkmassa och kompletterar ett brett utbud av rätter, vilket gör den idealisk för cookouts, picknick och potlucks. Men den asiatiska kökets inspirerade vinaigrette - smaksatt med rostat sesamolja, tamari och ingefära - är så oemotståndlig, du vill göra det året runt!

Gör det till en måltid: servera indisk-kryddad lax med ångad sparris, denna läckra slaw och en salladsallad, som Quinoa med Arugula, Butternut Squash och Citrus Vinaigrette , eller denna snabba och lätta israeliska Couscous med torkade Cranberries och Toasted Mandlar . Till efterrätt, prova det här gröna tekakan med vit chokladmjölk . Eller för en snabb nattkväll serverar du slaw tillsammans med Soba-sallad med lax och avokado .

Kosher Tips: Det finns meningsskiljaktigheter om det optimala sättet att kontrollera kål för buggar. Jag har skisserat en metod nedan, men om du inte är säker på den föredragna metoden i ditt samhälle, kolla med din rabbi eller lokal k ashrut agentur.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skölj kålhuvudet, skär sedan i halva eller kvartar och ta bort den hårda kärnan. Kontrollera att det inte finns några tydliga tecken på infestation. Klipp kålen i kilar och strimla i en matprocessor utrustad med en skivskiva. (Alternativt skära kålen mycket tunt med en stor kockkniv.) Sätt den strimlade kålen i en stor kolander och skölj den väl. Skaka kolven för att avlägsna allt överskott av vatten.

2. Överför kålen till en stor skål. Lägg till den röda och gula peppar, morötter och snö ärter. Kasta för att kombinera.

3. I en medellång skål eller flytande mätkopp, vispa ihop äppelcidervinäger, olivolja, brunt socker (eller lönnsirap), sojasås, sesamolja och ingefära. Häll vinaigrette över kålblandningen och kasta till kappa. Kyl, täckt, tills färdig att servera. Efterföljande slaw kommer att hålla i kylskåpet, väl täckt, i 3 till 4 dagar. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 150
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 232 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 5 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)