Påsk Macaroni och Ost Recept

När han fick det här receptet i ett e-postmeddelande från sin svägerska, säger Giora Shimoni att det blev uppmärksamt "eftersom det är enkelt (som alla påskuppskrifter borde vara), mina barn älskar makaroner och ost, och pasta är vad alla vill på påsken. Efter en provkörning blev receptet en av min familjs favorit påskmåltider. "

Mirs recepttestnoteringar och tips:

Tänd grytan med extra ost i slutet av baktiden.

Vill du ha en mer näringsrik maträtt? Prova att lägga i spenat sautad med vitlök och olivolja eller andra favoritkokta grönsaker innan du bakar.

Har du inte farfel? Gör din egen genom att ersätta krossad matzo .

Kom ihåg att små barn - särskilt picky ones - kan ha problem med att anpassa sig till speciella semestermat på Påsk . Om dina barn älskar mac och ost, men är vana vid ett visst recept eller märke, kanske du vill tänka två gånger om att kalla denna maträtt med samma namn. Även om de adore matzo, ost och ägg, bygga upp en förväntan på en favoritmat - och sedan presentera något som inte ser eller smakar som vad de är vana vid - kan komma tillbaka. Skapa ett namn, även en dum en, (Fluffy Cheesy Matzo Clouds, någon?) Betonar ingredienserna som de gillar, och odds är mycket bättre att de kommer att slå upp det.

Gör det en måltid: Detta är en rik, hemtrevlig maträtt, så servera med ackompanjemang som kommer att lägga till lite färg och konsistens till måltiden. Börja med en skål med rostad morot, äpple och selleri soppa , och servera "Mac" och Ost med en Heirloom Tomat Sallad med getost och Arugula . Eller, om dina små som fingermat, erbjuda favoritgrönsaker som morot, selleri eller jicama pinnar, gurka skivor, halverade körsbärstomater eller broccoli "träd". Hasselnöt Choklad Chip Cookies gör en rolig och avslappnad efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj en 2-kvarts gryta eller bakfat. Blanda matzo farfel, mjölk, gräddfil, ost, smält smör, ägg, salt och peppar i en stor skål.

2. Häll blandningen i den tillagade bakfatet. Skydda med folie och baka i den förvärmda ugnen i 30 minuter.

3. Avlägsna en bake i 20 till 25 minuter längre, eller tills grytan är inställd och gyllene. Spruta överst på grytan med extra ost under de senaste 5 till 10 minuterna bakning.

Servera varmt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 955
Totalt fett 92 g
Mättat fett 54 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 386 mg
Natrium 306 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 0 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)