Hur man bryggar lövthe

Fem enkla sätt att bryta lösa blad / helbladstea

Att göra omkopplaren från enkla, bekväma, bärbara tepåsar till smakfullt nyanserat helbladstee kan vara skrämmande, även om du är medveten om kvalitetsskillnaden mellan de flesta tepåsar och helblöste . Men med en grundläggande förståelse för hur man brygger helblad eller lössluft och en lätt infusionsmetod är omkopplaren lätt. Här är fem enkla sätt att införa te hemma, på språng, på kontoret och bortom.

Pre-portioned, lätt att införa Te

Om du vill ha din tebrygga lika lätt som "bara lägg till (varmt) vatten", kan du fortfarande njuta av helblodste. Fler och fler företag erbjuder sina fullbladsteor packade i pyramidpåsar (pyramidformade påsar) och tepåsar / "strumpor" (i grund och botten plus stora tepåsar av tyg eller papperstyp) som möjliggör fullständigare infusioner de traditionella tepåsarna. På samma sätt lanserar vissa företag linjer med exklusiva tepåsar med högre kvaliteter teblad än traditionella tepåsar . De är inte helblad, men de är bättre än din genomsnittliga teabag.

Samtidigt erbjuder företag som Teance innovativa, högkvalitativa alternativ till teabaggar, till exempel Freeleaf-linjen. (Här är mer på jasminte .)

Tebollar och Tepåsar

Tebollar är klassiska och lätta att använda. De är dock bristfälliga. Billiga tebollar tenderar att falla ihop efter en kort period av användning.

Jag rekommenderar att du investerar lite extra i en god kvalitet teboll, Teastick eller liknande tefilm istället för dollarbutikerna.

I en liknande ån kan du också göra egna tepåsar eller "strumpor" hemma. De är i grunden tepåsar du fyller dig själv, så du kan välja typ, smak och kvalitetsnivå som passar dig.

Jag gillar att fylla upp lite innan du reser, förvara dem i ett lufttätt, ogenomskinligt paket och använd dem sedan efter behov. Ett tillvägagångssätt för de oinitierade - Fyll inte dem hela vägen eller bind dem tätt! Jag ser hela tiden detta vanliga fel i kaffebutiker . Det håller teet från unfurling när det smälter och negerar mycket av punkten att välja helblad över tepåsar från mataffären.

In-cup Tea Infusers

In-cup infusörer är fantastiska för nya te-drinkare och för mindre än praktiska bryggningssituationer (som på kontoret eller under resan). Det finns många typer av in-cup-infusionsmedel på marknaden, men grundprincipen är densamma för alla typer:

  1. Ta en kopp
  2. Släpp i en infusionsmedel och lite te
  3. Lägg till varmt vatten
  4. Brant
  5. Ta bort infusören (och sålunda bladen)
  6. Njut av ditt te

Några in-cup infusionsmedel kommer med en "droppbricka" för infusören att vila på efter bryggning. Vissa kommer med koppen själv. Det finns olika storlekar av in-cup infusörer tillgängliga, så se till att storleken du väljer passar din favoritmugg (är inte för stor för att passa eller för liten för att inte falla in) och har tillräckligt med utrymme för att låta dina te lämnas in i rummet . (Det ska hålla minst två till tre gånger volymen av de torra blad som du planerar att lägga till.) De bästa infusionserna är gjorda av ett eller flera av följande material:

Gaiwans

Med lite övning är gaiwan teinfusörer ett enkelt, bärbart sätt att dricka te någonstans, när som helst. Gaiwan-uppsättningar består vanligtvis av två till fyra delar: en kopp, ett lock, en tallrik (tillval) och en extra kopp (tillval).

Det enklaste sättet att brygga med en gaiwan är att lägga till tebladen och vatten, brygga teet och använd sedan locket (lutat i en liten vinkel ovanpå koppen) för att spänna teet när du häller det i en kopp.

Det finns också ett mer bärbart sätt att använda gaiwans. Du kan faktiskt dricka från dem också! Här är hur:

  1. Använd locket för att röra bladet bort från dig före varje nypa. (Detta hjälper bladen att infusera, kyler teet och gör att du spänner på löven när du sipprar lättare.)
  1. Lyft upp koppen, locket och underlaget med höger hand.
  2. Använd din vänstra hand genom att hålla locket i en liten nedåtvinkel på toppen av koppen. (Alternativt kan du hoppa över pannan och bara lyfta koppen och locket med en hand.)
  3. Sippa från koppen, använd locket för att spänna tealeavesna.

Med denna metod kan du också hälla sippor av te i locket för att kyla ner det snabbt eller dela det med andra.

För mer information om gaiwan-stilen på steeping, se den här Q & A på kinesiska tevaror med Jennifer Leigh Sauer.

På samma sätt kan stora teer helt enkelt placeras i en skål med varmt vatten och berusad för flera infusioner. Inom några skålar med te kommer du att vänja dig att hålla bladen ur munnen och du kommer troligen att hitta det som ett bra sätt att lära känna dina te bättre!

Travel Infusers / Tea Thermoser

Om du brygger helblöste te från tepåsar, kolla Mighty Leaf Tea Top Brew Mug, eller använd bara en kvalitet termos-stil behållare. Annars finns det några bra alternativ för lösbrosbryggning på farten.

Personligen föredrar jag de åtta kranarna Perfekt Steeper. Det är mycket lätt att använda, det är tillgängligt i glas (i stället för plast) och det kräver inte att du tar bort löven för att sluta steppa.

Bodum Travel Press fungerar som en vanlig fransk press och är också ett bra alternativ. Jag råder emellertid mot att brygga te som blir astringent när den är överdriven i den, eftersom den tenderar att fortsätta att steppa något efter att kolven är deprimerad.

Andra infusörer tenderar att kräva att du tar bort löven när du är klar med att brygga. (Jag hatade detta när jag bodde i New York City och ville ha ett enkelt sätt att brygga på tunnelbanan. Om du brygger under din pendling, föreslår jag att du väljer en av de enkla infusionserna ovan.) Om det inte stör dig, då kan en av dessa bryggerier vara för dig. De bästa är gjorda av slitstark plast, utan urlakning (och / eller smak neutrala metaller) och har lock som är dubbla som droppbrickor (brickor för infusionskorgen som vilar på när du är redo att brygga). För mer information, kolla in dessa rese rån och Thermos recensioner.