Vad är grönt te?

I väst är grönt te nästan inte så populärt som svart te . Grönt te är den mest populära typen te i Japan och i delar av Kina, och det blir populärare i väst på grund av sina påstådda hälsofördelar, vilket inkluderar höga halter av antioxidanter och vitaminer.

Vad är grönt te?

Grönt te är en typ av te som skördas och sedan snabbt bevaras. Medan svarta teblad får oxideras efter att de väljs, värms gröna teblad omedelbart för att förhindra oxidation.

Oxidation är en naturlig process. Det är samma sak som händer när du skär ett äpple och det börjar bli brun och smakar sötare eftersom det utsätts för syre.

Gröna tear bearbetas med antingen ångvärme eller med torr värme (till exempel panning, vilket liknar stekning i en wok eller en snabb bakningsprocess i en ugn). Denna bearbetning skiljer sig från bearbetningen för andra tetyper , bland annat svart te, oolong te, vitt te och pu-erh te .

Hur smakar grönt te?

Beroende på var de odlades, hur de bearbetades, när de skördades etc. kan bra grönt te ha en rad olika smaker. Vanliga deskriptorer för god kvalitet grönt te inkluderar: sött, bittert sött, nutty, vegetal, buttery, blommig, träskig, fruktig och oceanisk. Ångad grön te tenderar att smaka bittersweet (särskilt i eftersmak ), medan andra gröna te tenderar att smaka söta.

Hur väljer jag den bästa gröna te typen?

Det finns många typer av grönt te att välja på. Medan vissa gröna te finns i din genomsnittliga mataffär, tenderar dessa att vara lågkvalitativa, kraftigt blandade teer som inte är väldigt färska. Några high-end livsmedelsbutiker (som Whole Foods och Dean & Deluca) och specialbutiker (som japanska eller kinesiska livsmedelsbutiker) bära bättre grönt te, liksom de flesta online-och tegel-marmor-teaffärer.Att hitta god kvalitet grönt te är bara en av faktorerna som är inblandade i att hitta ett grönt te du kommer att vilja (eller till och med kärlek). Du kanske tycker att du föredrar endast smaksatta gröna te, ångad grönt te eller rostad grönt te, eller att du gillar en mängd olika typer av grönt te.

Om du vill beställa från en online teförsäljare eller köpa från en lokal tebutik, försök börja med en grön te sampler . Vissa teaffärer erbjuder även bryggade teprover eller låter kunder beställa krukor eller koppar te för att testa dem och det här är ett annat bra sätt att testa dina smakpreferenser. Var inte rädd för att ställa frågor för att ta reda på vilka gröna tear som är bäst för dig - mest välrenommerade tebutiker vill att du ska sluta med ett te du älskar och är glada att hjälpa dig att hitta den.

Om du hellre vill köpa grönt te från en livsmedelsbutik, kolla in några olika märken och typer. Om du kan hitta en kunnig anställd, försök att ställa några frågor, men vet att du förmodligen inte kommer att få nästan så mycket information som du skulle få från en tebutik.

Hur gör jag grönt te?

Många människor som tycker att de inte gillar grönt te har helt enkelt aldrig försökt bra grönt te som har blivit förberedda på rätt sätt. Ett vanligt misstag vid bryggning av grönt te använder kokande vatten.

Det är i allmänhet okej att använda kokande vatten för att göra svart te, med hjälp av kokande vatten för grönt te kan vända även de bästa bladen till en bitter, otäck röra. De flesta gröna teerna är bäst när de bromsas runt 160 till 180 F, vilket bara simmar.

Det är också viktigt att du undviker att gräva ditt gröna te för länge, eftersom övertryck också gör ditt grönt te otänkbart bittert. Vissa te (särskilt ångade japanska gröna te ) borde bara bromsas i 20 eller 30 sekunder, medan andra (som Jasmine Pearls grönt te) kan hantera upp till fyra minuters stupning.

Eftersom infusions temperaturer och tider varierar, kontrollera teens förpackning eller fråga din te-leverantör för mer detaljerade bryggningsanvisningar.

Kan jag lägga till mjölk och socker till grönt te?

I allmänhet rekommenderar jag inte att lägga till mjölk och socker till grönt te av två skäl.

För det första är det vanligtvis inte lika gott som svart te med mjölk och socker. För det andra negerar du några av fördelarna genom att lägga till mjölk och socker. Om du gillar grönt te med mjölk och socker, och du har inget emot att grönt te med mjölk och socker är mindre hälsosamt än grönt te utan mjölk och socker, fortsätt och lägg till dem!