Vad är en Locavore?

Det finns mer än en typ av Locavore

En lokalbefolkning är någon som uteslutande eller primärt äter mat från deras lokala eller regionala livsmedelsbutiker .

Varför går folk till Locavore?

Genom att äta lokalt hoppas de flesta lokalbefolkningen 1) skapa en större förbindelse mellan sig och deras livsmedelskällor, 2) undvika industrialiserade och bearbetade livsmedel, och 3) stödja sin lokala ekonomi.

Locavores tenderar att kopplas till sin mat genom att handla på bönder marknader (aka gröna marknader) eller gå med i CSAs för att köpa produkter och andra produkter direkt från bönder.

Allvarliga locavores tenderar att söka efter livsmedelsproducenter som de vill stödja, i stället för att bara köpa livsmedel som råkar komma från deras område.

Fördelarna med att vara en Locavore

Genom att fokusera mer på livsmedel som finns tillgängliga från lokala källor, flyttar lokalbefolkningen naturligtvis mot mer hela livsmedel och färre bearbetade livsmedel. Ju fler människor börjar söka mindre producenter och lokala livsmedel, de brukar hitta fler av dessa producenter. Det skapar nästan en bit av en återkopplingsslinga.

Detta stöder och ansluter locavores till sin lokala ekonomi. Genom att köpa direkt från bönder och producenter, syftar locavores till att behålla de pengar de spenderar på mat i deras samhälle eller region, istället för att gå till företag som kan vara över hela landet eller någon annanstans helt.

Massor av locavores skulle be att påpeka att de också finner sig att äta mycket mycket färska, mycket goda matar i processen.

Hur lokal är lokal?

Majoriteten av lokalbefolkningen ger inte sig ett strängt område för att äta, men köper i stället så mycket av maten som möjligt från bönder, odlare och säljare med vilka de har ett förhållande eller vars växande eller producerande praxis vädjar till dem.

Med det sagt, använder vissa lokalbefolkningen en bestämd radien från sitt hem för att hålla flikar på hur lokal maten är. När lokalbefolkningen först blev populär, var en 100 mil radius ett vanligt avstånd för människor att använda. Beroende på var människor bor och hur mycket livsmedelsproduktion och jordbruk som finns i närheten, kan de få upp till 50 (eller ännu färre) mil eller upp till 250.

Det finns inga strikta regler.

Det finns också locavores som tar saker som är extrema, förlitar sig på sin egen trädgård för huvuddelen av deras matbehov. Detta koncept lyfts fram i ett One-Block Diet-projekt.

Vad sägs om socker och kaffe och choklad?

Medan det finns lokalbefolkningar som verkligen begränsar deras kost, ger de flesta självbestämda lokalbefolkningen sig flera undantag till deras lokala kost. Allmänt uteslutna produkter inkluderar kaffe, choklad, salt och / eller kryddor, även om locavores tenderar att försöka hitta lokala kaffebryggare, små partichokladproducenter och organiska kryddimportörer när de kan.

Tror du att du kanske är lite av en lokalbefolkning själv? Kolla in Lokal Äta 101 för mer information.