Vad är skillnaden mellan en Cornish och Devon Cream Tea?

Grädde är en sådan brittisk institution och är älskad överallt i Storbritannien, men inte mer än i sydvästra, särskilt i de två länena Devon och Cornwall. Argumenterna är överflödiga mellan dem både vad är det verkliga hemmet för "Cream Tea". Det skulle vara en modig person att föreslå vem som är korrekt (om du inte bor i något län) eftersom båda är mycket lika naturliga (scones, sylt och grädde) och båda är naturligtvis läckra.

Vad är en Cornish eller Devon Cream Tea?

Ett krämtee från sydvästra (området i Storbritannien i de två länena Devon och Cornwall) består av lite mer än nybakat scones, fruktig sylt, clotted cream och en härlig kruka med nyframställt te.

Var försiktig, men en Cream Tea bör inte förväxlas med det mycket gamla engelska sedlet av eftermiddagste , vilket är mer av en måltid i sig som involverar så mycket mer än bara scones och ätas speciellt efter lunch och före middagen. Å andra sidan kan jag inte tänka på tid på dagen ett grädde är det inte välkommen, även om frukost kan driva det bara lite.

Vad är skillnaden mellan en Cornish och Devon Cream Tea?

Ta en titt på bilden på den här sidan och du kan se skillnaden, den är subtil, så du kanske vill titta noga. Hint - grädden.

Innehållet i den skivade sconen förblir densamma, helt enkelt sylt och grädde. Det är dock den ordning de är sammansatta som gör skillnaden. i ett Devon-te är det grädde på scone då sylt; i Cornwall, sylt först följt av grädden.

Gör det skillnad att smaka? Det är egentligen inte en fråga om preferens och vad du är van vid. Det är så enkelt som det. Ledsen om svaret du förväntade dig var mer komplicerat, men allvarligt är det så enkelt.

Vad är Clotted Cream?

En annan skillnad, sällsynt mot sydväst, är användningen av täppt grädde i stället för piskad dubbelkräm som du hittar tjänat någon annanstans i Storbritannien, utom kanske Yorkshire, där de också producerar täppt.

Kikad grädde härstammar i sydväst och är en silkeslen, gul kräm med en distinkt skorpa på ytan. Det görs genom uppvärmning av opasteuriserad mjölk, som sedan lämnas i en grundpanna i många timmar, vilket gör att grädden stiger till ytan och "koagulering".