Chivas Regal 18 år gammal Scotch Whisky

En elegant och prisvärd skotsk

Chivas är känd för en serie fina blandade skotsk whiskyar från en 12-årig till en fantastisk 25-årig flaska . Det är mitt i sortimentet, den 18-åriga guldsignaturen, som är den mest populära och rimligt prissatta för en Scotch som kommer att imponera på dina smaklökar och alla vänner du kan ha över för en kvällsslippare.

Utöver den vanliga provsmakningen av Chivas Regal 18-årig guld signatur Scotch blev jag ombedd att jämföra den med en annan betydligt dyrare blandad whisky , Johnnie Walker Blue Label .

Jämförelsen

Profilerna på de två Scotcherna är helt olika - med Chivas som "djärvare, sötare och med kolkolor" och Johnnie Walker Blue är "oakier, mjukare och med anteckningar av hö". Jag tror som är bättre är subjektiv för individuell smak.

Personligen tycker jag om en väldigt djärv Scotch mest av tiden, så min preferens skulle luta sig mot Chivas. Även om jag verkligen tycker om Johnnie Walker Blue, kan det vara för lätt för mig, särskilt när isen smälter. Det beror på vilket humör jag befinner mig i för tillfället vad jag väljer. Jag ser att Chivas är året runt Scotch och Johnnie Walker Blue en sommar Scotch.

Jag gjorde också en jämförelse med Johnnie Walker Black och det är en närmare match till Chivas 18 när det gäller sin djärva sida, men igen lutar jag mot en preferens för Chivas.

Ännu ett övervägande är priset. Eftersom den genomsnittliga personen kanske kan hitta de pricier Scotchesna något av en lyx, verkade det vara värt att jämföra två drycker från båda ändarna av premiumspektrumet som ett sätt att upptäcka vad du kanske saknar när du inte väljer det dyrare alternativet.

Utöver en subtil jämnhet som finns i Johnnie Walker och en helt annan smakprofil, spenderas pengarna på båda sätten. Återigen är skotsk och whisky i allmänhet så subjektiv att smaka att varje person bör följa sina egna preferenser.

Smakspresentationer om Chivas 18YO

Chivas Regal 18 är en rik bärnstensfärg, den av rött vete, och det öppnar med doften av söt citrus, äpple och en liten mängd ek.

Velvet gommen är fylld med karamell och torv med varma, brända orange anteckningar. Det slutar mycket torrt och lite kryddigt med en tillfredsställande rök på baksidan.

Om Chivas Regal 18-årig guld signatur Scotch Whisky

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.