Rob Roy Cocktail: Ett enkelt sätt att njuta av en stor skotsk

Rob Roy är helt enkelt en skotsk Manhattan. Det är valet av whisky som skiljer det från alla andra "Manhattans" och det är ett bra sätt att spruce upp en bra Scotch.

Rob Roy kopplar helt enkelt din favorit Scotch med söt vermouth. Det är grundläggande, enkelt och en av de populära cocktailsna som varje bra bartender borde veta hur man gör.

Oavsett om du väljer en blandad eller single malt Scotch är en fråga om preferens, men en blandad whisky är ofta det mer populära valet. Hur som helst gör dryckets enkelhet whiskyen att lysa igenom, så var noga med att göra ett klokt val. Detta är en cocktail där din premium Scotch inte kommer att slösa bort.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Rob Roy ditt sätt

Efter de andra stora klassiska cocktailsna som använder and-vermouth-kombinationen , kan Rob Roy anpassas för att passa din personliga smak. Du kan också använda någon av dessa variationer för en viss scotch.

Medan en "Perfect" Rob Roy kan fungera bäst med en blandad scotch som Johnnie Walker Black Label , kanske du vill använda söt vermouth ensam för en enda malt som Laphroaig 10YO .

Det kommer att vara en fråga om personlig preferens och det finns oändliga kombinationer tillgängliga.

Rob Roy historia

Rob Roy skapades på den berömda New York City Waldorf-Astoria på 1890-talet. Som det är fallet med många klassiska cocktails av tiden, debuterade den tillsammans med 1894 Broadway-showen " Rob Roy ", som berättade berättelsen om Robert Roy MacGregor, den skotska robinhuven från 1700-talet.

Cocktailen var också medverkande i att introducera den amerikanska allmänheten till blandad skotsk whisky.

Hur stark är Rob Roy?

Den sanna alkoholinnehållet i någon Rob Roy-cocktail kommer att bero på whiskyen du häller samt mängden vermouth du väljer att inkludera. Ändå kan vi uppskatta att det genomsnittliga Rob Roy som gjorts med 80-korrekt blandad scotch i det angivna receptet är cirka 29% ABV (58 bevis) .

Som du kan se är det inte vad vi skulle överväga en ljus cocktail, men "upp" drycker som inkluderar alkohol ensam sällan är. Det är därför drycker som Rob Roy serveras i så små portioner, i det här fallet lite mindre än 3 uns.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 179
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 158 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)