Texas-Style Chili med nötkött och fläsk

Om du längtar efter en autentisk chile i Texas-stil, kommer det här receptet att passa räkningen. Denna köttiga chili innehåller fläsk och nötkött, tillsammans med en mängd chili peppar och kryddor. Torkade chili peppar är blötläggda och renade, men om du inte har torkade chili peppar, använd en god kvalitet chile i skålen. Chili-pulver innehåller kummin och oregano tillsammans med andra kryddor, så om du ersätter chili-pulver till markchilen, minska mängden kummin och oregano. Smaka som du säsongen.

De bästa nedskärningarna att använda är biffchuck och fläskskulder eftersom de blir ömma och smakrika under en lång period av matlagning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär nötkött och fläsk i 1-tums kuber.
  2. I en bred skål eller matförvaringsväska, kombinera mjöl med salt och peppar. Kasta köttbitar med kryddat mjöl.
  3. Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna över medelhög värme. När oljan skimrar, lägg till köttbitarna. Koka tills väl seared, rör om ofta.
  4. Hacka löken och hök i vitlöket.
  5. Tillsätt löken till köttet och fortsätt tillagning tills löken är genomskinliga.
  1. Tillsätt hakad vitlök och koka i ca 1 minut längre.
  2. Tillsätt de 4 koppar vatten och sätt till en simmer. Minska värmen till låg, täcka på pannan och låt sjuda i 1 timme, rör om ibland.
  3. Under tiden suger de torkade chili pepprarna i varmt vatten i 15 till 20 minuter.
  4. Bearbeta genomträngda chili peppar i en mixer eller med en nedsänkningsmixare, tillsätt bara tillräckligt med blötvatten för att göra en puree. Torka genom en masksikt och kassera eventuell överskottsvätska.
  5. Tillsätt puréen till köttblandningen tillsammans med alla kvarvarande jalapeno eller serranoppar, kummin och mexikanska oregano; simma i ca 1 1/2 till 2 timmar längre.

Tips och betjäningsidéer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 517
Totalt fett 27 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 155 mg
Natrium 311 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)