Frisk och Vild: Var att köpa svampar

Svampar blir allt populärare i livsmedelsvärlden nu när man äter lokalt och gården för att bordlägga köket blomstrar. Det bästa stället att köpa färska vilda svampar är lokalt som på en bondmarknad eller specialköpare. När det inte är möjligt, finns det några online svampförsäljare som tillhandahåller kvalitetsprodukter för dina svampköpsbehov. Svampar är kända för sin jordnära smak och öm struktur och kan användas i en mängd olika såser, sidrätter och förrätter.

Svampskydd

Vissa svampar är mycket giftiga, så om det är din lokala leverantör på en bondmarknad eller en boxhandel, var alltid säker på säljarens uppgifter när du köper vild svamp. Skörda inte vilt svampar om du inte är med någon som säkert kan känna igen skillnaden mellan säkra och giftiga svampar.

Mer om svampar

Svampar är varken frukt eller grönsaker. Svampar är inte egentligen växter men svampar som växer i död och förfallande växtämnen. De ger näringsmässiga fördelar för människokroppen. Svampar är lika höga i antioxidanter som zucchini, morötter, tomater, gröna och röda paprika, pumpor och gröna bönor. I allmänhet är de bästa färska svamparna de med oskyddade kepsar som lukter jordnära, men aldrig fiskiga. Specifikationerna för hur man plockar svamp beror till stor del på vilken svamp du väljer.

Om du inte kan hitta färska svampar på din lokala marknad säljer och säljer många online-butiker och skickar lokala svampar. Ett annat alternativ är att köpa torkade svampar, som lätt kan rehydreras hemma och användas i många läckra recept.