Bekväma Vegan Shepherds Pie Recept

Denna gröna ärter, gravy och majs är den här veganskakten från en vegan som är en tillfredsställande, tröstande och hjärtlig huvudmåltid som är perfekt för både vegetarisk, vegansk och allmätad diet.

Experter tror att herdens tårta härstammar i norra England och Skottland i slutet av 1700-talet efter att potatis först introducerades i Storbritannien. Namnet gavs inte sitt officiella namn fram till 1870 och har ansetts vara en häftklammer i brittisk mat och runt om i världen sedan dess. Shepherd's Pie är vanligtvis gjord med lamm eller fårkött och kallas "stuga pie" när den är gjord med ett annat kött, eller i detta fall en köttbyte. Innan introduktionen av herdens tårta som komfortmat vi vet att det är idag, gjordes en liknande tårta vanligtvis i Skottland, med hjälp av en pastaformad korst i stället för potatis.

Klar för att göra din egen komfortmat? Prova den här enkla veganska herdecirkreceptet som använder texturiserat vegetabiliskt protein (TVP) för en köttig och fyllig konsistens.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Koka eller mikrovågor potatiserna tills de är mjuka. Töm och blanda med margarin och sojamjölk. Tillsätt lite salt och peppar efter smak.
  3. Skaka löken i några minuter, tills det är ömt, i vegetabilisk olja.
  4. I en stor mixskål kombinerar du löken, nötköttens ersättning eller rehydrerad TVP, vegetarisk sås, ärtor, majs, vitlökspulver och cayenne. Häll i en pajpanna eller bakfat.
  5. Sprid potatismos över veggieblandningen.
  1. Baka i 30 till 40 minuter tills det värms igenom.

Njut av denna vegetariska Shepherd's Pie varje natt du vill njuta av enkel, god mat.

* Cooks Anteckningar:

källor:

Curtis, M. (2015). Hur man förbereder texturerat vegetabiliskt protein. Hämtad 27 november 2016, från http://thepracticalvegetarian.com/PrepareT_V_P.html#sthash.Wevor0ek.dpbs

TVP® (Textured Vegetable Protein). (nd). Hämtat 27 november 2016, från http://www.bobsredmill.com/tvp-textured-veg-protein.html

Var skapades herdens tårta ursprungligen? Hämtad 27 november 2016, från mat, https://www.reference.com/food/shepherd-s-pie-originally-created-6990876eaa9d2a7e#

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 568
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 2 334 mg
kolhydrater 99 g
Kostfiber 11 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)