Hur man gör en icke-mejeriprodukter Vegan Roux

Behöver du en vegan roux för ett icke-mejeri eller mejeriprisfritt recept? Prova det här veganska roux receptet som använder sojamjölk och vegan margarin som är ett perfekt bra ersättare för allt du behöver ett roux eller ett förtjockningsmedel för. Som en extra bonus är en vegansk roux mycket lägre i fett än en traditionell mjölk och smörbaserad roux, och det är också kolesterolfritt! En roux, som ibland kallas en vit sås, har många användningsområden vid tillagning, såsom förtjockning av en sås, soppa eller gryta eller som en bas för en fransk krämsås.

Traditionellt är en roux gjord av mjöl, smör och mjölk, men det finns ingen anledning att du inte kan använda icke-mjölkbaserade mjölkersättningsmedel för att göra en nedsatt fetthalt och kolesterolfri vegan roux som passar absolut vad du behöver använda en traditionell roux för: från förtjockning av en soppa eller en sås eller som utgångspunkt för något antal andra såser och rätter som en vit pizza sås , en vegansk vitlasagnasås och till och med en veganskmakaroni och ost.

Observera att medan receptet kräver sojamjölk, skulle det också fungera någon annan typ av mjölkersättning utan mjölk, men var försiktig med försiktighet. Rismjölk har lite naturlig sötma och är mycket tunnare än sojamjölk, så det är mindre än perfekt. Mandelmjölk eller en mandel- och kokosmjölksblandning skulle vara en att försöka, men en vanlig kokosmjölk kan lägga till lite oönskade kokosnötssmak. Om du är i tvivel, håll fast med den ursprungligen rekommenderade, osmält och icke-smaksatta sojamjölken i detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

Först värm sojamjölken (eller annan icke-mjölkmjölksersättning) i en medium kastrull eller stor stekpanna över låg värme.

När sojamjölken är varm, tillsätt den veganska margarinen och mjölet, visp kraftigt och ständigt för att införliva och undvika att bilda klumpar. Använd en gaffel eller en visp för detta för bästa och smidigare roux möjligt.

Låt svalna, rör om ofta tills såsen har förtjockats.

Receptnoter: Om din roux inte är förtjockning kan du behöva skruva upp värmen lite.

Om det blir för tjockt, tillsätt lite mer sojamjölk och rör om allt för att kombinera bra. Kom ihåg att precis som med en vanlig mjölk och smörbaserad roux fortsätter såsen att tjockna lite när den svalnar, så du kanske vill planera på det, beroende på vad du behöver det för.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 623
Totalt fett 28 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,681 mg
kolhydrater 80 g
Kostfiber 9 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)