Allt om makaroner och ost

Några historier och en mängd recept för makaroner och ost

Det var nog inte på menyn för din svärmors första middag besök, och det är inte precis gourmetmat, men makaroner och ost är en av de mest populära - om inte den mest populära - amerikanska tröst livsmedel. De flesta själsmat och södra kokböcker har recept för den amerikanska favoriten, med få skillnader från en till en annan.

Vissa tror att skålen skapades av grundaren fader Thomas Jefferson, känd för sitt stora intresse för mat och i en artikel "Restauranger och institutioner" från 1996 skrev Barbara Bell Matuszewski att Jefferson serverade maträtten i Vita huset 1802.

Men noterade mathistoriker Karen Hess hävdar Jefferson uppfann inte maträtten, men han återvände från en resa till Paris med en makaronermögel. I recepten nedan hittar du ett recept för gammaldagsmakaroni och ost anpassad från Mary Randolphs (Jefferson's kusin) "The Virginia Housewife", först publicerad 1824.

Enligt John Mariani, författare till "Ordboken för amerikansk mat och dryck", makaroner och ost, gjordes först på 1800-talet, men det tog en ännu större popularitet när Kraft Foods introducerade Kraft Dinner (makaroner och ost) år 1937 Enligt en företagstalsman säljer Kraft nu mer än en miljon lådor på middagarna varje dag! Kraft middagarna är så populära, faktiskt att barn och några vuxna har varit kända för att vända upp sina näsor när de erbjöd en rik och utsökt hemlagad version.

Hembakat makaroni och ost kan vara en enkel lagring av kokad makaroni, strimlad ost och salt och peppar, eller det kan tillverkas med en vit såsostost, fylld med mer ost och smörda smulor innan du bakar.

Denna någonsin så ödmjuka skålen är utsökt och tillfredsställande, men du kan jazz upp (hemlagad eller paketversion) med tillsats av hackade grönsaker, kött, fisk eller fjäderfä eller dina favoritväxter eller kryddor. Prova en av dessa läckra makaroner och ostrecept, och tveka inte att lägga till din egen speciella touch!

Utvalda makaroner och ostrecept
Klassisk bakad makaroner och ost
Slow Cooker Macaroni och Ost Recept
Enkel makaroner och ost
Perfekt makaroner och ost
Favoritmakaroner och ost
Makaroner och ost med bacon
Perciatelli och Ostbake
Bakad makaroner och ost med skinka
1928 Makaroner och ost
Andouille Mac 'n ost
Jalapeno-makaroner och ost
Makaroner och ost med Cheddar och Boursinostar
Grön Chile Makaroner och Ost
Taco Cheeseburger Macaroni
Makaroner och ost med korv
Makaroner och rökt Cheddarost
Extra-speciell makaroner och ost
Parmesanskal och ost
Krämig makaroner och ost
Makaroner och ost med skinka
Skillet Makaroner & Ost
Gammaldags makaroner och ost
Makaroner och ost Bristol
Bakad makaroner och ost
Sandys Macaroni och Ost
Tex-Mex Mac 'n ost
Krämig makaroner och ost