Klassisk bakad makaroner och ost

Denna sydliga bakade makaroner och ost är en fantastisk maträtt som serveras som sidovrätt eller huvudrätt. Detta är en bakad makro med brödcrumb-toppad ost och ost är ett utmärkt val för varje måltid eller tillfälle.

För att bruna brödsmulorna lite mer, sätt på pannan i en minut eller två strax före grytan ur ugnen. Titta noggrant, men för tecken blir toppningen för mörk.

Jag använde helvete makaroner i denna version, men vanlig makaroner, mini penne pasta, ditalini eller andra liknande pastaprodukter skulle också fungera bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka makaroner enligt paketets anvisningar. Töm i en kolv och skölj med varmt vatten; avsätta.
  2. Smörj en 2-kvarts bakfat. Värm ugnen till 350 F.
  3. Smälta 4 matskedar smör över medelstor värme i en kastrull. Rör mjöl i smöret tills det är jämnt och bubbligt. Rör i torr senap, salt och peppar.
  4. Gradvis tillsätt mjölk och grädde, omrör hela tiden. Fortsätt att laga mat, omrör hela tiden tills den är tjock. Tillsätt ost och fortsätt att laga mat och rör om till smält.
  1. Kombinera makaroner och sås och förvandla till tillagad bakfat.
  2. Strö över de smorda brödsmulorna och baka i ca 25 minuter, eller tills det är varmt och bubbligt och toppning är lätt brunad.

Serverar 6.

Se även:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 758
Totalt fett 55 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 158 mg
Natrium 926 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 3 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)