Tamarind Margarita Recept

Jag fick detta recept när jag besökte Sauza Tequila destilleri och blev omedelbart förälskad i smakkombinationen. Tamarind är en söt och sur frukt med en unik smak och här accentueras det genom att rimming glaset med chili peppar.

Bartenderen vid Sauza rimmade glaset med Tajins fruktkryddar och det är inte bara bra för det här ändamålet, det är praktiskt att lagra i skåpet för att strö på frukt, popcorn eller när som helst chilipulver krävs. Kanelsocker är en annan stor fälg för tamarinddrycker.

För apelsinlikör skulle jag gå med Cointreau eller en annan avancerad trippel sek . Vad du än använder i din favorit margaritas , använd här, men skimp inte på kvalitet.

Medan jag ursprungligen introducerades till denna dryck i den frusna formen, är den också utmärkt skakad och serveras på klipporna. Häll ingredienserna helt i en skakapparat, skaka väl och spänna över isen.

Prova Tamarind Margarita för en trevlig förändring av takt, något unikt och extraordinärt. Det kan snart bli en favorit av din också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll isen, tequila, tamarindkoncentrat och enkel sirap i en mixer.
  2. Blanda tills slät.
  3. Rimla ett kyldt margarita glas med chilipulver.
  4. Häll det blandade innehållet i glaset.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 209
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 48 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 5 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)