Introduktion: VeganEgg

Vad är VeganEgg?

Innan vi går längre, låt mig entydigt säga nej, ägg är inte veganer, och det finns en del debatt om huruvida ägg kan betraktas som vegetarian . Detta veganska ägg är inte egentligen ett ägg, men det är faktiskt vegan !

Som sagt, kolla in det nya veganska ägget!

Jag visste innan jag ens försökte det veganska ägget som jag skulle vilja ha det. Varför? Två anledningar: En, det kommer från de fina folket på Follow Your Heart, som fortfarande är producenterna av min personliga favorit veganska majonnäs , och medan alternativen för ett veganskostalternativ har vuxit med språng, länge tid, följ din hjärtas veganost var en av de enda riktigt veganska och verkligen välsmakande alternativen.

Gilla, tillbaka 1999, innan ordet vegan var en hushållsperiod. Och två, eftersom det har varit tio år i utveckling.

Låt det sjunka i ett tag. Vissa livsmedelsforskare spenderade tio år på att perfekta denna produkt. Efter fem år var de inte nöjda med att de hade skapat det perfekta veganska ägget, och även efter nio och ett halvt år var de fortfarande inte nöjda (inte heller gav de upp!). Tänk om du hade börjat studera Mandarin eller lär dig spela gitarr hela dagen varje dag för tio år sedan ... hur bra skulle du vara nu? Bra darn bra, eller hur? Exakt.

VeganEgg är gjord av algamjöl, som är gjord av mikroalger , och är enligt en del affärs- och mattrendespekulanter en framtida mat som kommer att spränga på matplatsen - och våra tallrikar - med storm de närmaste åren och börja visa upp överallt och i allt, mycket som quinoa och den glutenfria trenden gjorde några år tillbaka.

Och självklart, både VeganEgg och algen mjölkar sig själva glutenfri, vegan, allergenfri, sojafri och allt så bra saker.

Behöver du en annan anledning att älska VeganEgg? Vi vet alla nu att äta vegetarisk och helst vegan är en av de bästa besluten du kan göra för din egen hälsa och för vår planets framtid, men kolla in det här faktum: Följ ditt hjärta kan producera 100 VeganEggs med samma mängd vatten brukade producera bara ett kycklingägg .

Åh, och nämnde jag att hela produktionsanläggningen nästan helt drivs av solenergi ?

Hur man använder Veganägget

Medan lådan föreslår att du använder VeganEgg för att göra äggägg, är det bara en liten del av vad den kan användas till. Deras hemsida har några receptförslag, som en snygg quiche. Kontrollera detta utrymme igen omedelbart för att se vilka andra saker jag äntligen skapar! Jag hoppas att försöka VeganEgg att göra mini-frittatas (crustless quiches) nästa.

Hur man lagar Vegan ägg för att göra "äggröra"

De grundläggande anvisningarna för hur man lagar vegan ägg är följande, men fortsätt läsa för mina personliga tips:

Anvisningarna säger att vispa tillsammans två matskedar veganägg och 1/2 kopp iskallt vatten, men enligt min erfarenhet kommer lite mer vatten att fungera bättre. Jag använder närmare 2/3 kopp. Ett annat snabbt tips är att när instruktionerna säger att omedelbart börja scrambling, menar de verkligen det! Mitt första försök med veganägget väntade jag ungefär 10 sekunder före kryptering, och slutade med något mer som en omelett och smakade medioker.

På mitt andra försök började jag scrambling när jag hällde smeten i pannan och slutade nästan inte. Arbetade som en charm. Jag fann också att jag inte behövde helt 6-8 minuter tills det såg ut - mer som 4-5 minuter.

Så hur smakar VeganEgg?

I ett ord - fantastiskt! Som du kan se från bilden är det verkligen en död ringer för äggröra. Färgen och strukturen (så viktig men ändå underrated!) Är spot on. Fläck. På. Mycket, mycket mer av en doppleganger än tofu scramble . Och smaken? Ganska darn bra. VeganEgg smakar mycket annorlunda än tofu scramble, och smakar ganska lite som äggröra. Det smakar definitivt "eggy".

Med lite salt och peppar tillsatt till det tog det en riktigt kraftfull umamiliknande smak, vilket gjorde att jag ville ha mer. Efter mitt första smakprov (och med några bilder) visade jag omedelbart en andra sats.

Nog sagt.

Var kan jag köpa vegan ägg?

Just nu är Veganägget tillgängligt på Amazon.com rikstäckande. Inget ord på varför Whole Foods har ännu inte plockat upp det för rikstäckande distribution, men jag har sett det på några mindre lokala ekologiska och co-op livsmedelsbutiker.

Några sista ord?

Ja. Lägg definitivt till salt. Och lite peppar.

Se även: