Classic Highball: Ett uppfriskande sätt att njuta av din Whisky

Varje aspirerande professionell bartender borde sätta denna lätt highball på sin lista med drycker att memorera. Det är helt enkelt whisky och ginger ale och är ett fantastiskt och uppfriskande sätt att njuta av vilken whiskystil du väljer. Kanadensisk, råg och bourbon whisky fungerar alla bra.

Du kan hitta några Highball recept som använder läskvatten , men ginger ale används oftast som mixer. Den söta snapen av ginger ale ger någonting till de flesta whisky och jag tror att du kommer att tycka att det bara är lite bättre än vanlig soda.

Denna blandade drink ska inte förväxlas med klassen av drycker som kallas "högkulor". Dessa inkluderar de flesta långa drycker med en basanda och en eller två alkoholfria blandare.

Inte för förvirrande: en Highball är en "highball" och serveras i ett highballglas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll ett highballglas med is.
  2. Häll whiskyen i glaset.
  3. Topp med ginger öl.

Hur stark är Highball?

Din Highball kan vara lika stark eller så svag som du vill göra det. Det beror allt på din soda-till-whisky-förhållande.

För att ge dig en uppfattning om hur starkt genomsnittet Highball är, låt oss anta att vi häller en 80-bevis whisky och 6 uns ginger ale. I detta exempel skulle drycken ha en alkoholhalt på ca 9% ABV (18 bevis) .

Det kan vara en mycket lätt dryck och det är därför det är perfekt för happy hour!

Mer Whisky "Highball" Recept

Kombinationen av whisky och läsk i en lång dryck är en populär i baren och det finns många vanliga drycker som följer denna formel. Om du letar efter ett uppfriskande sätt att dricka din favorit whisky , ge en av de här enkla recepten ett försök.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)