Sötpotatischips

Tunt skivad sötpotatis stekt tills skarpa är en ljus och rolig ta potatischips . Lite söt och väldigt apelsin, deras smak är perfekt med bara en strö salt- eller chilipulver för dem som gillar saker som är kryddiga.

Nyckeln till framgång med dessa marker är dubbelt: först bör sötpotatisen vara så jämnt skivad som möjligt. En skarp kniv, snyggt öga och stadig hand gör tricket, men en köksmandoline gör det mycket snabbare och lättare. För det andra behöver temperaturen på oljan vara varm men inte för varm 350 ° F är perfekt. Är det värt att få en termometer för att mäta den temperaturen? Jag säger att det beror på att alltför kall olja kommer att ge fuktiga marker, och de är brutto; medan alltför varm olja kommer att brinna dina marker innan de lagas, vilket är ett eget märke av yucky.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skruta sötpotatisren eller skäll dem ordentligt. Skär sedan dem jämnt och så tunt som du vill. Tjocka hemlagade potatischips är fantastiska, så bli inte besatt av tunnhet: jämnhet (så potatischipsna lagar jämnt) är nyckeln här. Om du har ett kök mandolin är det dags att använda den, men en bra vass kniv och en stadig hand fungerar lika bra.
  2. Skölj skivorna med sötpotatis och dra dem sedan i ca en halvtimme i kallt vatten. Detta steg sköljer bort eventuellt överskott av stärkelse och hjälper chipsen att spetsas upp.
  1. Töm sötpotatisskivorna och torka dem ordentligt på en ren kökshandduk eller med lager av pappershanddukar. Vattnet på skivorna kommer att göra den heta oljan splatter, så det är värt ansträngningen att torka sötpotatisen noggrant.
  2. I en stor, tung panna eller gryta (jag föredrar att använda en kruka - högsidorna håller oljan i stänk), värm ca 1/2 tum grönsak, canola, grapsolja eller svamp till ca 350 ° F. I dig har du inte en godis / stektermometer, oroa dig inte. Släpp bara en torkad bit sötpotatis i oljan, om den sizzles omedelbart men försiktigt är oljan rätt temperatur! Om det inte sizzles omedelbart, dra ut det och vänta på att oljan värms upp lite mer; Om oljan sizzles runt det, dra ut den och låt oljan svalna lite innan du försöker igen.
  3. Lägg till ett enda lager av sötpotatisskivor till oljeväxlet, tillsätt så många skivor som möjligt i ett enda lager; mer och chipsen kommer inte att sitta helt och hållet runt oljan och kommer att ha fuktiga fläckar, och för många skivor kommer samtidigt att svalna oljan för mycket. Smaka sötpotatisskivorna tills de bara börjar mörka på kanterna, ca 3 minuter per sats.
  4. Använd en slitssked eller tang för att överföra sötpotatisflisen till lager av pappershanddukar eller ett kylskåp ställt över ett bakplåt för att tömma. Strö med salt eller andra kryddor, om du vill, och låt svalna helt innan du äter (de är klara upp när de sitter). Upprepa stekning i satser tills alla söta potatisar är kokta.

Servera sötpotatischips samma dag som de tillverkas eller förvaras i en lufttätt behållare vid rumstemperatur i upp till två dagar.