10 kryddiga cocktails som sätter upp värmen

För dem som gillar sina drycker med lite brännskada

Spicy cocktails är fascinerande och kommer i en rad intressanta smaker. Recepten innehåller ingredienser som varm sås och chili peppar, även lite wasabi. De är mycket roliga när du får rätt balans av smak. Om du är någon som uppskattar allt som är varmt och kryddigt, hittar du dessa drycker som ett fantastiskt äventyr i smak.

Akta dig för för mycket krydda

Nyckeln till att skapa en välsmakande kryddig dryck är att gå långsamt. Börja med en liten mängd peppar eller varm sås och bygga upp den efter din smak nästa gång du dricker den. Till skillnad från mat är det inte lätt att dricka tillbaka från att dricka för mycket krydda. Om din första drink på natten brinner dina smaklökar, kommer de inte att återhämta sig eftersom alkohol tenderar att intensifiera värmen.

Spicy cocktails kräver mer uppmärksamhet att balansera än många andra drycker. Av denna anledning är det en bra idé att börja med testade recept. Genom att göra så lär du dig hur jalapeños, habaneros och heta såser reagerar när de blandas.

Du kommer också märka att många av dessa recept parar det kryddiga elementet med sötare eller kylblandare som släcker lite av elden. Frukt som mango, grapefrukt och apelsin är perfekt för detta jobb och smakens kontrast är uppfriskande.