Cheesy Ploughman salladsrecept

Sallad är inte bara en sommaraffär. När vädret blir lite kallare behöver sallad lite mer oomph och vikt på den. Denna ostplogmask sallad gör just det. Det är en härlig blandning av färska, utsökta salladsbladen och toppad med grillad ost, Ploughmans sallad och en dash Worcestershire sås.

Tillägget av grillad ost, bröd och pickle gör en enkel rakt sallad till ett bra mellanmål, middag eller lunchrätt och barn älskar att äta sallad på det här sättet. Och förresten är det också bra för dig också.

Du kanske känner igen den grillade osten i detta recept, det är i huvudsak en walisisk Rarebit.

Vad du behöver

Hur man gör det

Detta recept serverar 4 som en lätt lunch eller ett mellanmål, 2 om du vill ha en riktigt god måltid.

Anteckningar: Om du gillar en mer rejäl sallad, ångkok baby nya potatisar, låt svalna lite och lägg till sallad.

Ploughman's pickle är en typ av pickle som kallas Branston Pickle i Storbritannien. Branston är en tjock, mörkbitig salladbeta av finhackad grönsaker badad i en tjock mörk sås. Såsen är uppkallad efter byn Burton i Staffordshire, där tillverkare Crosse & Blackwell först producerade Branstons pickle 1922.

Receptet är baserat på ett recept från Make More of Salad, en kampanj för att uppmuntra till att äta mer sallader för en hälsosammare livsstil.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 270
Totalt fett 16 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 362 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)