Caramelized Tranbär och Apple Compote

Kock Gordon Ramsay är känd för sina över-the-top antics i köket för hans verklighet matlagning TV-program. Han är en exceptionellt begåvad och uppfinningsrik kock, som detta recept visar. Kock Ramsay tar på sig en semestersidrätter får en strålande snurra med sitt karamelliserande socker innan den läggs till tranbär. Resultatet är en traditionell fruktkompot med en underbar karamell smak. Du kommer att älska det här receptet för en semestermåltid, särskilt som en rätter för rostat kalkon, gås eller anka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj det fina sockret jämnt i en kraftig sockerskål. Tillsätt stjärnanis, krossa sedan kardemomspåsarna på ett skärbräda, och lägg till dem också. Drizzle i 1 matsked vatten och 1 tsk ljus majssirap. (Tillsatsen av majssirap hjälper till att förhindra att sockret bildas i hårda kristaller.)
  2. Vrid värmen till medelhög och snabbt vispa vattnet och majssirapen i sockret, eftersom det börjar smälta. Vrid pannan för att försäkra sig om att sockret löser jämnt, men vispa inte eller rör om. När sockret smälter, och vätskan kokar av, börjar det bli en blek bärnsten. Flytta kastrullen runt så att sockret lagar jämnt och brinner inte.
  1. När karamellen är gyllenbrun, sätt i tranbär, vrida dem i karamellen. (Karamellen är väldigt het, så var försiktig.) När tranbäret börjar brista, lägg till äpplet, strö sedan med en nypa salt och några grindar av peppar.
  2. Ta pannan av värmen och häll porten runt sidorna av pannan för att deglaze de karamelliserade bitarna som fastnar på pannan. Snurra kompotet snabbt med en träsked eller plastspatel för att införliva.
  3. Tillsätt apelsinjuice och apelsinjuice. Sätt tillbaka kakan på kaminen, värm och simma 5 till 10 minuter för att tjockna. Kompotet kommer att tjockna när det kyls, så försök att inte koka över det.
  4. Överför till en värmebeständig glasskål och svalna till rumstemperatur, täck sedan och kyla. Kompotet kan beredas två dagar framåt och smakar bättre som alla smaker berättar. När du är redo att servera, ta bort kompotet från kylskåpet 1 timme före. Servera med rostat kalkon, gås eller anka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 41 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)