Hur man skapar ditt personliga Michelada recept

Det är svårt att motstå den öldryck som vi kallar Michelada. Det kräver mycket liten ansträngning, kan anpassas för att passa din speciella smak och har en bra kryddig kick. Det är inte konstigt att det här är en så populär drink. Ta din favorit mexikanska öl och låt oss blanda!

I grund och botten när du skapar en Michelada gör allt du gör för att spiska upp din öl. Från den varma såsen till öl kan hela drycken skräddarsys för att passa din smak. På så sätt är det mycket som Bloody Mary . Precis som den där drinken är nyckeln till en stor Michelada att hitta en bra balans. Ta det lugnt på varje ingrediens och lägg till mer efter behov. Efter några rundor hittar du den perfekta mixen för dig.

Den bästa delen av Michelada är att det är troligt att du har allt du behöver precis där i köket. Detta gör det till en av de enklaste dryckerna att blanda hemma . Naturligtvis finns det några få flaska Micheladas tillgängliga, men de matchar inte upp till den anpassning som denna drink förtjänar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll en kyld ölmugg eller pintglas halvvägs med is.
  2. Tillsätt limejuice, såser och peppar.
  3. Rör tills det är väl blandat .
  4. Långsamt topp med öl.

Anpassa din Michelada

Välj din hetsås

Ärligt talat är ölen sekundär i betydelse när det gäller att göra en stor Michelada. Vad som är viktigare är den varma såsen, och den kan användas för att ge denna dryck en personlig snurrning.

Det finns många varma sås alternativ tillgängliga. Tabasco är alltid en favorit för kryddiga drycker, och det är ett av de mer populära alternativen för Michelada. Naturligtvis finns det andra varma såser tillgängliga.

Cholula är en personlig favorit eftersom den har mindre av den ättika bitterheten som är en underskrift av Tabasco. Ge antingen Original Cholula eller Chili Vitlök ett försök i denna drink (eller någon som kallar för varm sås). Det skapar en drink med bättre balans och mer smak utan att ättika nypa Tabasco.

Akta dig för Super Spicy Sauces. Det finns också några habanero såser runt, och det är bäst att vara försiktig med att använda någon av dessa "kick ass" heta såser. De kan vara bra för tacos, men det är väldigt lätt att bränna drycker och göra dem otänkbara. Vad är meningen med det?

Mindre är mer. Börja långsamt med din het sås, oavsett vilken du väljer. Bara några bindestreck kommer att ha stor inverkan på din Michelada. Du kan alltid lägga till mer om du känner att den behöver det, men var noga med att röra ordentligt med varje tillsats.

Fler tips för att göra en stor Michelada

Ölen. Det är vanligt att använda en mexikansk öl i Michelada.

Dessa tenderar att vara mycket lätta lagrar med ganska transparenta smaker, bara den typ av öl som behöver lite spicing up!

Corona kan vara de självklara valen för amerikanska drinkare, men du kanske vill gå ut ur den komfortzonen en bit. Prova något som Böhmen Clasica eller Tecate.

Du kan också välja att gå med en mörkare öl som Negra Modelo eller Dos Equis. Någon av dessa kommer att vara en överraskande skillnad jämfört med Corona Michelada.

De andra såserna. Varm sås är den presenterade sås av Michelada, även om sojabönan och Worcestershire är lika viktiga. Denna ölstick handlar inte bara om kryddan; vi måste också inkludera några välsmakande aspekter.

Välj en bra sojasås för att förbättra din Michelada, och de bästa alternativen är inte bredvid ramen nudlar på den genomsnittliga mataren. I stället ta en tur till den internationella marknaden och utforska sina alternativ. Också många har fångat på Maggi Seasoning-rasen, och det är ett bra alternativ för soja i både matlagning och dryck.

Jag är inte så picky om Worcestershire sås men Lea & Perrins är alltid ett bra val. Det är ett pålitligt varumärke som aldrig klarar av att göra den perfekta efterbehandlingen till en stor blandad drink. Om du vill bli äventyrlig bör du lära dig hur du gör din egen Worcestershire sås.

Hur stark är Michelada?

Michelada har en öl-bara bas, och det finns ingen sprit, så det är en mycket lätt dryck. Låt oss anta att vi använder Böhmen Clasica, som har en alkoholhalt på 4,7 procent. Om vi ​​faktor i en liten bit issmältning, kommer det att dricka ner till en mycket mild 3,7 procent ABV (7,4 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 170
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 280 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)