Habanero Blood Orange Margarita Recept

Här är ett kryddstarkt margarita recept som är lite annorlunda än många du hittar. Habanero Blood Orange Margarita är inget annat än en intressant drink och det är ganska lätt att blanda upp.

Drycken firar blodapelsinen, en citrus som normalt är under säsong från december till april. Den sötare citrusen är parad i drycken med färsk habaneroppar i en speciell puree som är lätt att göra före tid. Därifrån använder drycken en mjuk tequila och en helst hemlagad surblandning.

Cocktailens finish är en mullfälg. La Sandia föreslår att man använder en beredd mol för att göra saker enkelt och de specifikt rekommenderar Dona Maria mexikanska molesås. Genom att röka bara hälften av glaset kan du njuta av mulet eller ingen mol på varje drink, men jag tror att du kommer att tycka om den kryddiga kakaoaccent till margarita.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en glascocktailhackare kläms en lime kil och lägger till Gran Centenario Azul Tequila, blod orange habanero puree och sur blandning.
  2. Packa med is och skaka kraftigt .
  3. Doppa en halv cocktailglasfälg i mole negro.
  4. Strö is och häll i det beredda glaset.

* Blood Orange Habanero sirap

  1. Minska till medelhögt tills det förtjockas i en sirap.
  2. Ta bort habanero.

(Recept från La Sandia i Santa Monica, Kalifornien)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 107
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)