Vegetarisk Tamales Recept

Traditionella tamales är gjorda med majsdegg som omger köttpåfyllning. Humitas är en annan typ av tamale gjord med färskt majs istället för masa.

Dessa trädgårdsgrönsaker har traditionell masa degen, men vegetarisk fyllning är gjord med färsk majs, tomater, gröna lök, koriander och ost. Masa-degens rökiga majssmak kontrasterar snyggt med söt färsk majsfyllning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Tamales

 1. Placera cornhusks i en stor kruka och täcka dem helt med varmt vatten. Blötlägga majskorna i 30 minuter till en timme för att mjukna.
 2. Blanda majsmjölen med en nypa salt och 1 1/2 koppar grönsakslager i en medium skål.
 3. Tillsätt lard eller vegetabilisk förkortning och arbeta det i blandningen med fingrarna. Lägg till mer grönsakslager i små mängder, knådning efter varje tillsättning tills du har en mjuk och mjuk deg . Degen ska vara fuktig och lite klibbig, inte styv.
 1. Tillsätt vegetabilisk olja i en stor stekpanna och saut tomaterna, gröna lök, kummin och socker över medelvärme. Koka tills det mesta av vattnet är förångat och grönsakerna är mjuka och doftande och tar cirka 10 minuter.
 2. Klipp majskärnorna av majsörrarna och rör om i grönsaksblandningen. Skaka 2 minuter, krydda med salt och peppar efter smak. Avlägsna från värme och rör i korianderblad och aji amarillo-pasta, om så önskas.
 3. Tömma majsburkarna och sprida dem ut platt.
 4. Placera ca 3 matskedar masa harina deg i mitten av varje majsskal. Använd fingrarna för att trycka degen i en 2- till 3 1/2-tums rektangel.
 5. Täck degen med 1 1/2 matskedar av majs- och tomatblandningen och några krummor av queso fresco. Placera ytterligare 2 matskedar masa degen ovanpå.
 6. Vik sidorna av cornhusksna över fyllningen, vrid sedan de spetsiga ändarna upp till mitten och vik sedan upp den övre klaffen nedåt och gör ett litet paket (se hur man spårar en tamal ).
 7. Slå tamalesna ihop med en strand av cornhusk eller garn för att säkra skinkorna runt påfyllningen.
 8. För att göra större tamales kan du överlappa 2 cornhusks och använda dem tillsammans för att pakka tamalen.

Steam Tamales

 1. Ta 1 till 2 cm vatten för att koka i en ångpanna eller en stor kruka med en kolv eller ångkorg som sitter i den.
 2. Fyll kolven eller korgen med ett lager av tamales ; du kan behöva ånga dem i satser. Tamalesna ska vara över vattnet - de är bara kokta med ångan.
 3. Täcka tamalen med en handduk och potten locket och ånga dem i 30 till 40 minuter; tillsätt vatten till kruken när det behövs.
 1. Ta bort tamales och servera varma.

Uppvärmning och frysning

Tamales kan värmas upp i mikrovågsugnen. De kan också frysas; uppvärm dem genom att damma dem i 15 till 20 minuter eller genom att värma dem i ugnen, inslagna i folie, under ungefär samma tid.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 234
Totalt fett 14 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 138 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)