En-serverad holländsk babypannkaka

Dessa små ugnspannkakor - även kända som nederländska barn - använder bara en liten mängd mjöl med ägg och mjölk. De är utsökta med frukt eller sirap eller serveras med varma konserver och en dammning av pulveriserat socker. Jag använde en 5-tums gjutjärnspanna, och det var bara rätt storlek för en enda servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 475 F.

I en liten skål, kombinera ägg, mjölk, extrakt och citronskal, om du använder. Visp att blanda grundligt. Vispa i mjölet tills det är slät.

Använd en grundig behållare med sidor högst 3 tum hög, till exempel en liten kastrull med ugnssäkert handtag eller en ugnssäker ramekin. En 5-tums gjutjärnspanna var perfekt för en pannkaka. (Köp en 5-tums gjutjärnspistol från Amazon)

Sätt i pannan i den heta ugnen och smälta 2 tsk smör.

Med en potholder eller ugnsmugg, virvla runt för att täcka hela botten och sidorna med smält smör. Häll smeten i pannan och sätt i den heta ugnen. Baka pannkaka i ca 10 minuter, tills puffed och golden brown.

Ta bort det holländska barnet från ugnen; Kram lite färsk citronsaft över det om så önskas. Servera den strö med socker eller topp med färsk frukt, sirap eller konserver.

Detta recept gör en servering, men du kan enkelt skala upp det för två eller flera personer.

Ursprungligen delat av Cat.

Betjäningsförslag

Lägg till varm kryddad frukt eller kokta korv, bacon, skinka eller en köttfri ersättning.

Du kanske också gillar

Blueberry Dutch Baby Pannkaka

Kärnmjölkspannkakor

Fluffy Chocolate Chip Pancakes

Södra Kärnmjölk Cornmeal Pannkakor

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 907
Totalt fett 49 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 943 mg
Natrium 1 823 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 7 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)