Är ägg Vegetarisk?

Baserat på definitionen av vegetarian som en diet som utesluter konsumtion av djurkött är tekniskt ja , ägg vegetarianer, eftersom de inte är djurkött (kött, muskler eller vävnader hos ett djur). Många vegetarianer inkluderar ägg i deras kost, medan de fortfarande avstår från att äta kyckling, kor, grisar, fisk och alla djur. Enligt terminologi är du en "ovo-vegetarian", det vill säga en vegetarian som äter ägg.

Observera att medan ägg är vegetariska, är de under inga omständigheter betraktat som veganer.

Men i vissa delar av världen, särskilt i Indien, anses ägar verkligen som kött, och vissa vegetarianer kommer inte att äta dem. Vanligtvis är detta knutet till religiös övning, såsom hinduism. Vegetarisk hinduer och de som har kommit till vegetarism från en hinduisk bakgrund anser att ägg är kött och inte inkluderar dem i deras vegetariska kost. Så, medan de flesta västerlänningar tror att ägg är vegetariska, så gör inte många östernare det; det betyder att huruvida ägg är vegetarianer är beroende av ett kulturellt avtal.

Om du undrar om ägg kanske du också undrar: Är ost vegetarian? Mycket som med ägg är det en komplicerad fråga.

Ägg kommer från kycklingar, hur kan de vara vegetariska?

Bra fråga! Vegetarianer undviker att äta döda djur och medan ägg inte är döda djur, är det en del debatt om huruvida vegetarianer bör undvika att äta mat som kräver att man dödar djur, även om de fortfarande undviker djurköttet själv.

Till exempel erhålls kaviarägg från att skära öppna fiskmagor och tar ägget inuti fisken. Äggen själva är vegetarian, men djuret måste dö för att få dem.

Må kycklingar dö för att lägga ägg? Tja, nej, inte riktigt. Men sanningen är, de gör det. Om du inte köper ägg från din granne med närmaste granne och har sett villkoren för sin gård, stöder du industriellt jordbruksföretag som dödar miljontals kycklingar medan du får sina ägg varje år.

Om det här är ett problem för dig, vill du förmodligen vara helt vegan och undvik mjölk och mejeriprodukter samt ägg. Men inte oroa dig. Det finns många sätt att ersätta ägg i matlagning och bakning, och det kan vara lika enkelt som att köpa ett kommersiellt äggbyte. Och det finns naturligtvis massor av veganska mjölkersättning och mjölkersättning som du kan använda också. Det finns även färgglada veganer påskäggsersättning idag.

Vad om hälsoproblem?

Om du äter mer köttfria måltider för att minska ditt fettintag eller sänka ditt kolesterol, är det inte bästa att äta ägg. American Heart Association rekommenderar att vuxna borde äta högst fyra ägg per vecka medan Australian Heart Foundation är ok med upp till sex per vecka, men om du försöker minska ditt fett eller kolesterolintag är det bäst att äta mindre . Många vegetariska recept behöver inte ägg, och om du letar efter helt äggfria recept kan du söka igenom några hälsosamma veganska recept .

Vill du prova att laga mat utan ägg? Till att börja med, prova en äggfri vegansk quiche eller ett av dessa populära, lätt tofu scramble recept för att ersätta ägg till frukost. Eller, om du vill undvika tofu, prova en ny VeganEgg som du måste se (och smaka!) Att tro.

Så ska jag äta ägg om jag är vegetarian?

Grunden: Det viktiga är inte huruvida ett livsmedelsobjekt passar in i din (eller en annan persons) definition av vegetarian eller inte, men huruvida du känner att konsumtionell mat är moraliskt motiverat eller ej. Om du försöker vara snäll mot djur kanske du vill utforska att gå vegan . Om du äter vegetarian för din hälsa, kommer du sannolikt att du vill minska antalet ägg du äter.