Vad är Edamame?

Hur man lagar och njuter av Edamame

Edamame är unga sojabönor, vanligtvis fortfarande i böterna. Eftersom bönorna är unga och gröna när de plockas är edamame sojabönor mjuka och ätbara, inte svåra och torra som de mogna sojabönorna som används för att göra sojamjölk och tofu .

Några livsmedelsbutiker som Trader Joe säljer också grön edamame som har skrovats och ligger utanför pallen. Denna skrovade edamam är bra för att lägga till gröna sallader , göra edamamssallader, eller lägga till risrätter eller japansk mat , men smaken på böterna är bra om du bara vill ha ett snabbt edamamäte.

(Observera att bägaren själv inte är ätbar).

Edamame serveras i podet är en populär aptitretare på de flesta japanska matrestauranger och är ett utmärkt val för vegetarianer, veganer eller någon som vill äta hälsosam, särskilt eftersom den är full av hälsosamt och fettfattigt sojaprotein. Fler och mer hälso-medvetna restauranger och delis lägger till edamam i sina val. De är ett hälsosamt veganskt mellanmål och en stor källa till protein för vegetarianer .

Hur man lagar Edamame

För att laga edamame som fortfarande finns i pannan, koka böterna i saltat vatten, eller ånga din edamam och sprut sedan med lite havsalt. Du kan äta edamame varmt eller kallt.

Hur man äter Edamame som en mellanmål eller förrätt

Edamame Recept

Om du gillar edamame kanske du också vill prova några fler veganska japanska matrecept eller bläddra några av recepten med edamame nedan:

Mer Soy Foods att försöka