Vad är Lacto-Vegetarian? En definition

Om du är en ny vegetarian, eller bara tänker på att gå vegetarian, kan du ha stött på termen "lakto-vegetarian". Här är vad du behöver veta om denna typ av vegetarisk kost.

Vad betyder Lacto-Vegetarian?

Definition: Lakto-vegetarian är en term som ibland används för att beskriva en vegetarian som inte äter ägg, men äter mejeriprodukter. Med andra ord innehåller en lakto-vegetarisk kost alla växtbaserade livsmedel, inklusive frukter, grönsaker, korn och bönor, samt mejeriprodukter som mjölk, ost, smör, getost, getmjölk och andra produkter gjorda av dessa livsmedel som glass.

Med andra ord är en lakto-vegetarian en kost som är " vegan plus mejeri".

En lakto-vegetarisk kost skulle inkludera livsmedel som vegetariskostpizza, bönor och ostburritor, vegetabiliska curries, grillade ostsmörgåsar, till exempel, medan man exkluderar äggröra, omeletter och andra livsmedel som innehåller ägg som majonnäs, äggnudlar, äggvita och maräng.

Se även: Hur man går vegetarianer

De flesta människor, i vardaglig konversation, skiljer inte på vilken typ av vegetarian de är. Det är vanligare, åtminstone i USA, för någon som följer en lakto-vegetarisk kost att säga " Jag är vegetarian och jag äter inte ägg " eller "jag äter mestadels vegan med lite mjölk och ost".

Den stora majoriteten av hinduer som följer en vegetarisk kost är faktiskt lakto-vegetarianer (i motsats till lakto-ovo vegetarianer ) som undviker ägg av religiösa skäl och fortsätter att äta mejeri. Faktum är att vegetarianismen självt definieras som lakto-vegetarianism, eftersom ägg anses vara en icke-vegetarisk mat.

I USA och i de flesta andra västländer, även om det kan finnas några små debatter och många missförstånd, definieras vegetarianism som laco-ovo-vegetarianism och innehåller både ägg och mejeriprodukter.

Se även: En re vegetarisk ägg?

Buddhister och Jains som är vegetarian av religiösa skäl är vanligtvis lakto-vegetarianer, och många (men absolut inte alla) av de andliga, nyålders och meditationsgemenskapen i väst som tillhör buddhistiska och hinduiska värden följer ofta denna tradition och följer en lakto-vegetarisk kost.

Bonusfakta: Prefixet "lacto" kommer från latinska ordet för mjölk.

Se även:

Prova några populära lakto-vegetariska recept: