Kan vegetarianer dricka mjölk?

Är mjölk en vegetarisk eller icke-vegetarisk mat? Läs vidare för att ta reda på det!

Enligt den enklaste definitionen av vegetarian, ja, mjölk är vegetarian, och du kan fortfarande dricka mjölk på en vegetarisk kost och kalla dig en vegetarian. Om du är förvirrad kanske du tänker på en vegansk diet . Veganer förbrukar inte några animaliska produkter, inklusive mjölk, ägg eller någon form av mejeriprodukter, såsom ost eller smör. Så kort sagt, ja, mjölk är vegetarian , men det är verkligen inte vegan.

Mjölk kommer från djur, vanligtvis från kor, men det är inte köttet hos djuret, därför är det inte kött. Tillsammans med mjölk, dricker vissa människor i USA och andra västländer andra typer av mjölk som getmjölk och fårmjölk, och du kanske känner till den mjuka mozzarellaosten som tillverkats av buffelmjölk. Runt om i världen konsumerar många människor lama-mjölk, hästmjölk, yak och kamelmjölk, men i västliga länder är ko mjölk standarden. Alla dessa barn av mjölk skulle betraktas som vegetarisk mat enligt den allmänt accepterade definitionen av en vegetarian.

Till exempel, i Indien är livsmedelsförpackade livsmedel ofta markerade med en grön punkt när de är vegetarianer, och mjölk och andra mejeriprodukter markeras ofta med en grön punkt. Därför, enligt den indiska regeringen, är åtminstone mjölk verkligen en vegetarisk mat!

Fortfarande förvirrad? Du kanske vill kolla in denna fullständiga definition av en vegetarian eller bläddra igenom några fler typer av vegetarianer .

Se också: Vad är en vegan? Vad äter veganer?

Ska du inkludera mjölk i din kost?

Men, kanske viktigare än det strikta ja eller inget svar är att fråga dig själv varför du undrar om mjölk är vegetarian eller inte? Är det för att du lagar mat till en vegetarian och behöver bara veta? Eller är det för att du vill förbättra din hälsa på en vegetarisk kost och undrar om mjölken är hälsosam eller inte?

Eller är det för att du vill undvika att skada djur och undrar om mjölken orsakar skada (ledtråd: det gör det)?

Det är viktigare än att oroa sig för huruvida en viss produkt - oavsett om det är ägg , ost eller mjölk - är vegetarian eller inte, är att överväga huruvida det är en produkt som du vill inkludera i din diet. Det finns inget fel med att vara vegetarian som inte dricker mjölk av etiska skäl, till exempel.

Se även:

Vilka är orsakerna till att undvika mejeriprodukter?

Det finns många bra skäl att undvika mjölk och mejeriprodukter, även om de verkligen är vegetarianer. Och dessutom finns det så många bra mjölksubstitut och mejeriprodukter som du kan hitta nästan var som helst, så du kommer definitivt inte att sakna att äta mejeri!

Se även: