Är Tofu en grönsak?

Om du behöver veta om tofu är en grönsak, är det snabba svaret nej, tofu är inte en grönsak, men håll på, vänta, det är inte riktigt det svar du letade efter. De flesta som undrar om tofu är en grönsak vill verkligen veta något annat, till exempel: Kan vegetarianer äta tofu? Vad exakt är tofu? Fortsätt läsa för att ta reda på det.

Vad är Tofu?

Tofu är faktiskt gjord av sojabönor , vilket är väl bönor!

Så tofu är inte en grönsak, genom att den inte växer i marken men snarare kommer från bönor som växer i böjor. Vissa människor anser att bönor är en typ av grönsaker, så om du tror att bönor är en grönsak än du kanske anser att tofu är gjord av grönsaker, men det är verkligen gjort av bönor - sojabönor, för att vara mer specifika.

Om Tofu inte är en grönsak, kan vegetarianer äta den?

Vegetarer äter gott om mat som inte är grönsaker. Bröd är till exempel inte en grönsak, och det är inte heller ris, pasta, nudlar eller socker, men det är alla vegetariska livsmedel . Vegetarianer äter inte kött, det vill säga kött och muskel av döda djur, men per definition är allt annat rättvist spel, inklusive frukt, korn, bönor, mjölk och mejeriprodukter och ja, grönsaker och tofu!

Huruvida tofu är en grönsak, det är verkligen inte en mat som vegetarianer skulle undvika, eftersom det inte är ett djur och eftersom det inte innehåller något i det som ens kom från ett djur (som mjölk, mejeri eller ägg ), det är också säkert för veganer att äta.

Så, om jag är vegetarian, måste jag äta Tofu?

Nej, inte om du inte vill. Även om det finns många bra skäl att inkludera tofu i din kost (om du vill), eftersom det är en bra källa till fettfattigt protein för vegetarianer och veganer, är det mycket billigt och lättillgängligt, och du kan göra mycket olika saker med det från att baka till stekning för att göra det till en söt pudding efterrätt .

Vad gör jag med Tofu?

Baka den, steka den, blanda den, grilla den , sätt den i en paj, rör den , krypa den eller äta den till efterrätt! Vanligtvis vill du också trycka på din tofu först.