Vad är Quinoa?

Medan quinoa brukar anses vara en helkorn (liknar vanligt vitt ris, brunt ris och andra korn som vete och korn) är det faktiskt ett frö, men kan beredas som hela korn, såsom ris eller korn . Prova ett quinoa salladrecept, eller servera en grönsakstegling över kokt quinoa istället för ris. Eller om du letar efter en enkel, högprotein frukostidé, byt ut din vanliga havremjöl för några Quinoa-flingor , som lagar lika snabbt.

Quinoa är häftigt helkorn för många människor av flera anledningar:

Kulinariska etnologer kommer att vara intresserade av att veta att quinoa var en stapelmat i tusentals år i Andesregionen i Sydamerika som en av några få grödor, de gamla Inkarna odlade på så hög höjd.

Som sådan är quinoa vanligtvis överens om att vara ett gammalt spannmål, det vill säga odlas på samma sätt nu det var tusen år sedan.

Hur man lagar Quinoa

Quinoa är väldigt lätt att laga mat. Du kan förbereda Quinoa på samma sätt som du skulle förbereda ris. Täck den med vatten eller vegetabilisk buljong och låt den simma över medelvärme tills mjuk, ca 15 minuter, vilket ger ett par snabba stearinljus.

Eller placera 1 del quinoa i 2 delar vatten i din risugn.

Quinoa näringsinnehåll

Enligt CalorieCount har 1/3 kopp kokad quinoa 160 kalorier, 2,5 gram fett, 3 gram fiber och 6 gram protein.

Shopping för Quinoa

Handla för Quinoa i bulkfacken eller bakkanten i livsmedelsbutiker, eller hitta den på nätet. Fler och fler livsmedelsbutiker strumpor quinoa dessa dagar. Kontrollera den etniska matgången (ibland är den bredvid couscousen och kornet), eller du kan hitta den nära riset och pastaen.

Vad ska man göra med Quinoa

Ett av de mest populära sätten att förbereda quinoa är att lägga till några grönsaker och ett dressing för att göra en enkel quinoa sallad . Du kan också försöka byta ut vitt ris för quinoa tillsammans med någon form av grönsakssteg, eller byt ut den i någon stekt risrätt . Quinoa gör också en stor varm frukostflaska, som liknar havregryn. Här är sju sätt att äta quinoa till frukost och mer sätt att laga quinoa , inklusive vad man ska göra med kvarvarande quinoa .

Använd quinoa i nästan alla recept som kräver ris eller annat helt spannmål, såsom rissallader, couscousrecept eller pilafs. Du kan försöka hålla några kokta quinoa till hands för att kasta i sallader, eller håll dig redo att gå i frysen för att lägga till nästan vad som helst.

Uttal: KEEN-wah eller KEE-nuh-wah