Värd en fransk cocktailparty

Hålla en chic kvällscocktailfest med äkta fransk känsla behöver inte vara en stressig händelse. Kasta en färgstark runner ner längden på ett bord, lägg ut glasögon och tallrikar, och montera ett urval av parti-perfekt mat.

Drink Station

Det finns ingen anledning att ha jacketed servitörer som vandrar rummet med flaskor av bubbla. Gör din drycksstation självbetjäning med alla nödvändiga cocktailaccouterments och tryckta receptkort för alla speciella blandningar du vill servera.

Ställ in ett bord med flaskor av en eller två sorter av vin, samt ingredienser för "temakocktail" för din fest. För en elegant gammal Paris-atmosfär, försök att servera svarta nuvarande Pompiers. Om du syftar till en mer avslappnad fransk samling, servera du den klassiska Pernod och Water.

Ha karaffer av varmt vatten för te, kaffe och vatten till hands som ett alternativ för dem som avstår från alkohol. Om festen du är värd på den extravaganta sidan, lägg till varm mjölk i en termisk karaffel och en liten krämkräm så att gästerna kan göra egna Café Au Laits och Café Cremes för att stänga kvällen.

Matbord

Ladda matbordet med enkla framåtval som visar upp autentisk fransk stil. Känn dig inte skyldig att mata dina gäster en stor middagbuffé; cocktailfester trivs när värden erbjuder ett litet utbud av noggrant utvalda enkla saker. Servera bara en eller två utarbetade menyalternativ, speciellt om du är ny att underhålla.

För den mest effektiva kontrollen av trafikflödet, separera serveringsområdet från drycksstationen.