Tofu näringsvärdesinformation

Nyfiken om näringsvärdet av tofu ? Läs vidare för att få reda på hur mycket protein, kalorier, fett och näringsämnen finns i tofu och hur det staplar upp näringsrikt jämfört med andra livsmedel, och när du är redo, kolla in några enkla vegetariska tofu recept här.

Proteininnehåll i Tofu

En halv kopp servering av rå firma tofu innehåller 10,1 gram protein . Det rekommenderade dagliga intaget är 56 gram för de flesta män och 46 för de flesta kvinnor.

En halv kopp tofu är ungefär 4 oz eller knappt 1/3 av den genomsnittliga storlek 14 oz paketet tofu. I jämförelse innehåller 1/2 kopp mjölkmjölk 5,1 gram protein, ett 3 oz ägg innehåller 6 gram och 4 oz nötkött innehåller cirka 26 gram protein. Tofu är en utmärkt källa till vegetariskt protein , särskilt för vegetarianer och veganer.

Kalorier i Tofu

En halv kopp servering av rå firma tofu innehåller 94 kalorier. I jämförelse innehåller 4 oz nötkött 331 kalorier, 1/2 kopp 2% mjölk har 60 kalorier och 4 oz ostpaket 320 kalorier.

Protein kontra kalorier i Tofu

Tofu är en utmärkt kaloriekälla av protein. Med andra ord är tofu lågt i kalorier (och även fet) för den mängd vegetariskt protein som det packar in, vilket är en orsak till att den är så populär bland vegetarianer och veganer . Så här är proteinet i tofu jämfört med några andra livsmedel: för varje 100 kaloridrift innehåller tofu 11 gram protein. I jämförelse tillhandahåller 100 kalorier av köttbiff 8,9 gram protein, och en 100 kalori servering av ost innehåller 6,2 gram.

Fett och kolesterolinnehåll i Tofu

En halv kopp servering av rå firma tofu innehåller 5 gram fett. Mager tofu är också kommersiellt tillgänglig och innehåller 1,5 gram fett per portion. 4 oz nötkött packar en hel del 15 gram fett och ett ägg innehåller 5,5 gram fett. Tofu är en kolesterolfri mat , liksom alla växtbaserade livsmedel.

I jämförelse innehåller en halv kopp 2% mjölk 9 mg kolesterol, 4 oz fisk innehåller 75-100 mg kolesterol och 4 oz nötkött innehåller cirka 113 mg kolesterol.

Tofu kalciuminnehåll

En halv kopp servering av fast tofu innehåller cirka 227 mg kalcium eller cirka 22% av RDA. Tofu kan innehålla lite mindre kalcium beroende på varumärket och hur det gjordes, så var noga med att läsa etiketten om du är orolig. Silken tofu innehåller cirka 133 mg, igen beroende på varumärke.

Järninnehåll av Tofu

En halv kopp servering av fast tofu innehåller ca 1,82 mg järn, men det kan variera mycket beroende på varumärke. RDA för kvinnor är 18 mg och 8 mg för män.

Organisk och icke-GMO

Många faktum är att nästan alla kommersiellt tillgängliga varumärken av tofu är gjorda av organiska och icke-genetiskt modifierade sojabönor, och som en extra bonus är de flesta ekologiska och icke-GMO-tofu-märkena samma pris som konventionellt producerad tofu. Leta efter Nasoya varumärke, Mori-nu organiska och andra organiska tofu varumärken, och läs etiketten om det här är något som är viktigt för dig.

Easy Vegetarian Tofu Recept

Klar att börja laga mat med tofu? Här är några enkla vegetariska tofu recept att försöka, eller, om du har fyllt på silke tofu, här är några recept med endast silke tofu .

Se även: