Traditionellt bakat skinkrecept

Ingen jul eller påsk är någonsin komplett utan en bakad skinka.

Först måste du börja med en gammon. Gammon är rå, härdad baconbenskärning och kallas bara skinka när den är kokad. En bakad skinka är alltid en favorit på jul och perfekt för Boxing Day bufféer eller använda samma recept på en god påsk lunch.

Bakade, fyllda skinkor antas ha sitt ursprung i Cotswolds århundraden sedan med skinka fylld med aprikoser baserade på en medeltida maträtt från Oxfordshire. Den amerikanska stilens glasskorpa är oändligt bättre än den ursprungliga brittiska mjöl- och vattenskorpan, eftersom den lägger till sötma och smak för skinkan.

Min gammon med aprikosfyllnadsrecept är en underbar ta på den traditionella bakade skinkan med en fruktig, aprikosfyllning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gamonen kan beredas en dag eller två i förväg och förvaras i kylskåpet. Skär inte till det behövs eller skinken kommer att förlora sin färg.

Gamonen kan serveras varm i tjocka skivor med kokta potatis eller kyla i tunnare skivor med chutney , pickles och sallad eller i smörgåsar.

** Kontrollera alltid om gammon du köper behöver blötläggas innan du lagar mat för att ta bort saltheten. Många stormarknader använder en mildare botemedel och behöver inte blötläggas.