Grädde ost och rökt lax Pinwheels

Letar du efter nya lunchidéer? Smörgåsbröd kan rullas upp runt en mängd fyllningar för att göra en rolig och hälsosam smörgås "sushi". I denna version rullas gräddost och kallrökad lax (eller lox) upp i läckra pinwheels som barn och vuxna kommer att älska i sin matlåda.

Denna lunchidé behöver inte längre göras än en vanlig smörgås. Fler idéer för fyllningar - som nötter, hummus , getost och mer - ligger under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Använd en rullpinne för att rulla brödet ut platt och tunt. Skorpan kan lämnas på eller avklippas.

Sprid ett lager av gräddeost på brödet. Lägg ett tunt lager rökt lax ovanpå gräddeosten.

Tätt rulla upp brödskivan och rulla från den längsta sidan. Krama rullen ihop försiktigt för att säkra. Använd en räfflad kniv och skära rullen i 4 eller 5 stycken.

Fler idéer för smörgås "Sushi"

Gör det här enkla receptet en gång, och du kommer snabbt inse hur mångsidigt det är.

Letar du efter nya lunchidéer? Försök sedan sprida en av dessa variationer på en skiva rullat bröd istället för gräddeost och rökt lax:

Skillnaden mellan Lox och rökt lax

Lox är lax som härdas med salt och socker. Gravlax härdas med salt, socker, aquavit eller vodka, plus kryddor som torkad dill och andra kryddor. Både lox och gravlax är skarpa skivor och har en mjuk, silkeslen textur. Lox och gravlax serveras vanligtvis ovanpå bagels och cream cheese, även om gravlax är mer av en skandinavisk förberedelse och serveras ofta som en del av ett smörgåsbord .

Rökt lax är bränt eller härdat, sedan rökt på två sätt: kallt eller varmt. Kallrökad lax serveras som mycket tunna skivor (som lox) och varmrökad lax serveras som tjockare filéer som är fuktiga och fläckiga.

Kallrökad lax är fuktig och silkeslen, precis som lox. Den har en lätt rökig smak. Eftersom det är rökt vid låg temperatur, är det inte kokt. Nova Lox är en typ av kallrökad lax som kommer från Nova Scotia. Det skivas typiskt snitt och serveras som vanlig lox.

Varmrökad lax röks vid högre temperatur och kokar under rökningsprocessen. Den har en starkare, rökare smak och en fastare konsistens, som liknar vanligt lagad lax.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 256
Totalt fett 14 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 60 mg
Natrium 243 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)