Skillnaden mellan Silken och Regular Tofu

Det finns två huvudtyper av tofu : silken och vanlig. Silken tofu kallas också mjuk, silke eller tofu i japansk stil har en mjukare konsistens än vanlig tofu och kommer att falla ifrån varandra om det inte hanteras noggrant. Du kanske märker att silke tofu (mjuk tofu), till skillnad från vanlig tofu, ibland förpackas i aseptiska lådor som inte kräver kylning. På grund av detta säljs silke tofu ibland i en annan sektion av livsmedelsbutiker än vanlig tofu, som är packad i vatten och kräver kylning.

Både silken och vanlig tofu finns i mjuka, medelstora, fasta och extra fasta konsistenser. De är gjorda med samma ingredienser, men de bearbetas något annorlunda och är inte utbytbara i ett recept.

Silken Tofu

De flesta recepten kommer att låta dig veta när silke tofu behövs. Jag finner att det är liten skillnad mellan fast och extra fast silke tofu. För de flesta ändamål är de olika typerna av silke tofu utbytbara, så oroa dig inte om din matare endast har en sort.

Salladsdressingar , såser och desserter brukar använda blandad eller renad silken tofu för en tjock och krämig konsistens, som tjänar som en stand-in för allt från sojamjölk till grädde. Blandat, silke tofu gör ett lämpligt ersättare för mejeri i många veganska dessertrecept , vilket håller sött lägre i fett och kalorier med liten förlust av smak.

Silken tofu i en aseptisk behållare har en hållbarhetstid på upp till ett år, oöppnad.

När du har öppnat, sänk ner den använda delen med vatten i en behållare, täck och kyl i upp till en vecka.

Silken tofu smuler mycket enkelt. Det rekommenderas inte att du trycker på silken tofu; Endast vanlig eller fast tofu måste pressas . Använd en mycket försiktig hand när du noggrant skär silke tofu, eftersom det annars kan falla ifrån varandra.

Regelbunden Tofu

Regelbunden tofu, kallad kinesisk tofu eller bönorod, är vanligare än silke tofu och kommer i en plastbehållare i kylskåp eller producera sektionen i de flesta livsmedelsbutiker. Det finns liten skillnad mellan fast eller extra fast tofu, så försök båda typerna och se vilken du föredrar. Fast eller extra fast vanlig tofu används bäst i tofu stir-fry recept , gör bakad tofu eller någon maträtt där du vill ha tofu att behålla sin form. För recept som kallar smulad eller mashed tofu, till exempel en vegansk ricotta-ost-ersättare eller krypterad tofu , kommer fast tofu att fungera bra, även om medium eller mjuk tofu kommer att ha en jämnare konsistens.