Vad är skillnaden mellan räkor och räkor?

Namnen "räkor" och "räkor" används ofta omväxlande. Förståligt så. Räkor och räkor har ton gemensamt. De båda är kräftdjur, de båda har 10 ben, de båda finns i salt och färskvatten, och de bor båda nära golvet i vilken vattenkropp de bor i.

Skillnaden: Biologisk, Inte Kulinarisk

Trots deras likheter, biologiskt sett, är de olika djur.

Saker märkta räkor är ofta större men är inte nödvändigtvis sanna räkor. Och mycket räkor är inte rejäla i storlek alls.

Vill du bli riktigt förvirrad? Några "räkor" -som t.ex. räkor är -a biologiska räkor, och vissa "räkor" - inte minst ridgebackräkor - är tekniskt räkor. (Vem är redo att dra sitt hår ut?)

Så vad är skillnaden?

Poängen

Medan olika sorter av räkor och räkor varierar i smak och konsistens, skiljer dessa skillnader inte längs "räkor" och "räkor" linjer. Kort sagt, medan räkor och räkor inte är samma, är de utbytbara i köket.

Hur man väljer: Räkor eller räkor?

Välj din räkor eller räkor baserat på vilken storlek du vill ha och ditt recept kräver och om de har fångats eller upptagits på ett miljöansvarigt sätt.

USA: s fångade räkor / räkor är exempelvis ett välskött fiskeri. På samma sätt följer amerikanska räkor / räkor gårdar bättre metoder än många andra. För mer information om val av hållbart uppvuxen eller fångad räkor och räkor, se Seafood Watch.

Tillsammans med storlek och hur räkor eller räkor kom att vara i affären har olika typer definitivt olika smakprofiler och egenskaper.

Olika typer av räkor och räkor är bra för olika rätter.

Köp färskt när du kan, eftersom frysta räkor och räkor ofta har en gummiaktig, hårdare konsistens efter matlagning.

Läckra räkor och räkor

Det finns många sätt att laga mat och servera räkor och räkor. De kan grillas , broiled, stekas eller ångas, och kan kokas med skalet på eller av.

Det kan inte underskattas att räkor och räkor lagar mat snabbt. Om du använder dem i en stekpanna, till exempel, vänta tills sista minuten att lägga till dem då de ofta lagar mat på under 1 minut. Här är några receptidéer för att komma igång: