Vad är platsräkor?

Lite Hummer-Som Västkusten Skaldjur Gems

Spoträkor ( Pandalus platycero s) ser ut som små hummer och har en fast konsistens och otroligt söt smak som många liknar den bästa hummeren.

Roligt faktum: Spoträkor är tekniskt räkor .

Hur man köper Spot Räkor

Liksom de flesta andra kräftdjur, bör räkor köpas medan de fortfarande lever, eftersom de är extremt förgängliga. Några ställen som säljer spoträkor - och de är sällsynta i första hand - kommer att sälja de avlidna exemplen på isen bredvid levande tanken där de en gång blomstrade.

De borde vara billigare än de levande. Om du väljer att gå denna väg, ta bort huvudet så snart som möjligt för att minimera förfall och var noga med att laga dem samma dag du köper dem.

Var fångas platsräkor?

Spoträkor är ofta förknippade med Santa Barbara, där de skördas i begränsade mängder varje sommar. Vissa människor, särskilt i Kalifornien, kallar reflexively alla spoträkor "Santa Barbara spoträkor".

Ännu får räkor växa och skördas i mycket av kustnära nordliga Stilla havet, däribland från San Diego ända upp till Alaska.

Huvuddelen av det kommersiella fisket är dock i British Columbia .

Är platsräkor hållbart hållna?

Hållbart fångade spoträkor fångas i fällor och handplockas från dessa fällor, en övning som tillsammans med väl övervakade årstider för att möjliggöra gott om reproduktion håller fisket hållbart upp och ner på västkusten i Nordamerika.

Den arbetskrävande metoden för hållbar skörd gör dock också dessa lilla critters ganska dyra om du inte har båt, räkor och en fiskekort att gå ut och skörda dem själv.

När finns platsräkor tillgängliga?

Spoträkor är i säsong någonstans längs västkusten från februari till november.

Det sägs att säsongen i en viss ort är kort: bara sex till åtta veckor på de flesta ställen.

Spoträkor är sällsynta att hitta på butiker utanför British Columbia, men eftersom de flesta av Kaliforniens fångst går direkt till restauranger och mycket av Alaska- fångsten exporteras.

Hur man lagar räkor

Massor av människor föredrar att inte laga räkor på alla, men att tjäna dem som sushi eller amaebi, "söta räkor". I detta fall serveras köttet från kroppen rått och huvudet stekas och serveras bredvid.

I alla fall är huvudet vanligtvis kokt och serverat, eftersom de innehåller mycket juice och smak.

Du kan laga räkor som du skulle ha någon räkor eller räkor. Bara några minuter i en hetpanna som rördes om för att laga dem jämnt var en bra lösning, även om många människor föredrar att ånga sina spoträkor.

Spoträkor gör också ett utmärkt tillskott till en maträtt av paella.

På de flesta områden återfinns räkor med rogn eller ägg som fortfarande är fästade tillbaka till havet. Det är bra att hantera fisket och hålla platsen räkning skörd hållbar. Om du råkar ha tillgång till räkor med råtta vet du att de är en fabulöst rik och god mat.