8 Användbara tips för att laga bläckfisk och kalamari

Undvik gummiaktig bläckfisk genom att använda lämpliga tillagningstider

Bläckfisken har inget att skryta om när det gäller utseende. Det har faktiskt varit antagonisten i många en monsterfilm. Så otäckt som det kan vara att se på, ger denna havslevelse en härlig touch av havet till dina rätter till ett överkomligt pris.

Bläckfisk och Calamari Matlagningstips

  1. Bläckfisk måste kokas antingen mycket kort tid eller mycket lång tid. Allting däremellan gör det till gummi. Två minuter över hög värme är gott. Utöver det kommer det att krävas minst 30 minuter till en timme för att återmäta den.
  1. 12 uns hel bläckfisk eller 6 uns renad = 1 standard servering.
  2. En 6-tums bläckfisk väger cirka 4 uns. Mäta kroppen, med undantag av tentaklarna, och gör 5 tum eller mindre ditt mål för snabbkokt och större för långkokta.
  3. De som väger mindre än 10 uns är mest önskvärda för ömhet. Men om du vill skörda bläcket, vill du ha bläckfisk längre än 5 tum.
  4. När du köper orenad bläckfisk som används i recept som anger rengöring bläckfisk behöver du ungefär 25-50 procent mer. Upp till hälften av kroppsvikt kan kasseras vid rengöring.
  5. För bläckfisk som kokas snabbt, planera på 1/4 till 1/2 pund per person. För långkokta rätter räkna med minst 1/2 pund per person för att möjliggöra krympning.
  6. Parboxera bläckfisken genom att släppa den i snabbt kokande vatten i högst en minut. Kasta in i isvatten för att sluta laga mat. Tappa väl, skära som önskat och marinera i din favorit dressing.
  1. Conch eller abalone kan ersättas med bläckfisk i de flesta recept. Smaken och strukturen är mycket lika.