Marockansk rostad kyckling med konserverade citroner Recept

Kyckling med konserverad citron och oliver är en klassisk marockansk maträtt. Brödningsmetoden kräver marinering av hela kycklingar med en marockansk kryddsgnid och sedan långsamt rosta kycklingarna nästa dag. En kryddig lök, citron och saffran sås är beredd spis toppen.

Denna metod är särskilt användbar för att mata en folkmassa, eftersom det mesta av förberedelsen kan göras den föregående dagen. Marockansk etikett är att servera en kyckling för vart tre vuxna. Öka receptet proportionellt för antalet kycklingar du planerar att göra.

Också, prova den konventionella kaminen topp metod och tagine metod för att förbereda denna maträtt. För en fylld version, se Marockansk rostkylling fylld med oliver, giblets och ris Vermicelli.

Vad du behöver

Hur man gör det

Säsong kycklingen

 1. Gör en kryddglass för kycklingen från ingefära, gurkmeja, vitlök, koriander, olivolja och citronsaft.
 2. Lyft och lossa kycklingens hud från bröstet och benköttet och lämna huden intakt. Sked huvuddelen av kryddblandningen under huden och gnid kryddorna över köttet, var försiktig med att nå benet.
 3. Vrid kycklingen över och lossa huden från baksidan av kycklingen. Tillsätt resterande kryddglass till bakköttet och nå till benen om möjligt.
 1. Salt och peppar kycklingens hålighet, knippa benen och gnid lite olivolja på utsidan av kycklingen. Överför kycklingen till ett glas eller en plastskål, täck noggrant och kyl över natten.

Koka löksås

 1. Sätta av saffran. Skiv löken så tunt som möjligt. Placera löken, vitlök, kvarvarande kryddor, koriander, olja och smen i en tungbotten grundpott eller nederländsk ugn . Täck och koka över medium värme, rör om och om ibland i en timme eller tills löken är mjuka och lätt kan mosas med en sked eller grönsaksmasker. Undvik att bränna lökarna, och tillsätt lite olja eller vatten om det behövs för att förhindra att löken sitter fast.
 2. Blanda löken och fortsätt matlagning, avtäckt, tills löken reduceras till en tjock blandad massa sittande i oljan. Hur lång tid det tar kommer att bero på hur fuktig löken var, hur smidigt du skivade dem och hur stor din kruka är.
 3. När löken är en samlad massa, rör i saffran och ta bort löken från värmen. Vid denna tidpunkt kan såsen kylas och kylas över natten.

Stek kycklingen

 1. Överför kycklingen till en oljad grunt stekpanna, låt kycklingen sitta vid rumstemperatur i 30 minuter. Förvärm ugnen 325 F (160 C).
 2. Rosta kycklingen upptäckt, ropa ibland och rotera pannan halvvägs genom matlagning, i 2 till 3 timmar, eller tills huden är guldbrun och benet kan lätt flyttas i foget.
 3. Överför den kokta kycklingen till en serveringsplatta eller håll den varm i den avstängda ugnen.

Avsluta Gör såsen

 1. Häll saften från stekpannan i löksåsblandningen, omrör för att blanda. Tillsätt den konserverade citronen och oliverna, 2 eller 3 matskedar vatten efter behov och låt såsen suga över medium värme i ca 10 minuter, eller tills den är välblandad och såsen är tjock.
 2. Häll såsen på serveringsfatet, sked lite sås och oliver över kycklingen. Garnera kycklingen med några av de konserverade citronerna, och servera omedelbart med marockanskt bröd ( khobz ) för att skopa upp kycklingen och såsen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 589
Totalt fett 35 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 107 mg
Natrium 147 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 4 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)