Stir-Stekt Thai Vitlök Räkorrecept

Njut av smaken av överdådiga, saftiga räkor som stekas i en tangerad thailändsk vitlökssås. Receptet är enkelt och bör ta ungefär 15 minuter att göra.

Salty-sweet, garlicky och lite kryddig, det är den perfekta maträtten för att servera någon natt i veckan. Det är också vackert nog att servera på en fest som en aptitretare eller fingermat . Även dina barn kommer att bli vilda för det, men du kanske vill minska chili för att slå ner krydden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, kombinera oststersås , sojasås, fisksås, brunt socker, vitlök, limejuice och chili peppar. Rör tills sockret har löst sig.
  2. Placera räkor i marinaden och rör om till beläggning.
  3. Värm oljan i en wok eller stekpanna. När det är varmt, lägg till räkorna tillsammans med marinaden.
  4. Rörsteg i 2 till 3 minuter, eller tills räkorna är klumpiga och rosa. De kommer också att vara lättbruna från såsen. Undvik överkokning eller räkan blir gummiladdad.

Testa såsen för smak och justera efter behov för att uppnå en salt-söt balans. Lägg till mer socker om det är för surt. Om det är för salt eller söt, lägg till mer limejuice.

Två sätt att tjäna det

Denna räka stirra fungerar perfekt som antingen en lätt entree för två personer eller en aptitretare för en grupp. Hur som helst kan det pläteras för att göra en bra presentation.

För en middag eller lunch entree: Skjut räkorna enkelt på en serveringsfat och strö med koriander, plus en extra färsk chili (om du använder). Lägg citron eller lime kilar på sidan, och servera med ris eller en crusty fransk brödbröd.

För festservice eller som förrätt: Använd tång för att plocka räkor ur pannan, så att det mesta av såsen droppar tillbaka i pannan. Ordna räkorna på en serveringsfat med svansar upp och håll en tandpetare i varje för att göra dem lättare. Häll sås över fatet och strö med färsk koriander. Garnera med lime kilar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 2,009 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)