Thai Fried Rice Med Ananas och Räkor

Detta speciella thailändska stekt risrecept är enkelt att göra och så gott! Det kan serveras antingen som en maträtt eller fullrätt måltid och gör ett fantastiskt tillskott till någon middagsfest eller potluck. Detta speciella stekt ris innehåller saftiga ananas och plumpa räkor eller räkor i tillägg till grönsaker, plus en touch av sötma ( currants eller russin ) och crunch (cashewnötter) för en smakupplevelse i varje bit. Detta är en av signaturrätterna i Thailand, som ofta serveras på en fin tallrik eller i en uthuggad ananas. Det är en sann publik-pleaser och är säker på att bli en träff vid ditt bord.

Fried Rice Tips

Skrapa alltid från botten av pannan när du steker, försiktigt vrider eller kastar riset. Undvik att lägga till mer lager, eller ditt ris blir tungt. Du vill ha pannan varm och torr vid denna tidpunkt. Men du kan trycka ingredienser åt sidan och tillsätt lite mer olja till pan / wok (detta ger den speciella "shine" du ser i restaurangen stekt ris).

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Om du använder gammalt ris, olja dina fingrar med upp till 1 msk vegetabilisk olja, arbeta sedan genom riset med händerna och separera eventuella bitar tillbaka i korn. Avsätta.
 2. Kombinera rostfri såsingredienser (fisksås, sojasås, currypulver och socker) tillsammans i en kopp, rör om för att lösa upp. Avsätta. Värm en wok / stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt 2 matskedar vegetabilisk olja och virvla runt, lägg sedan till sjalockor , vitlök och chili, rör om stekning 1 minut.
 1. Lägg till paprika, om du använder, plus 1 till 2 matskedar kycklingföda. Rörsteg 1 till 2 minuter.
 2. Lägg till räkorna plus kycklingföda, 1 till 2 matskedar. i taget, tillräckligt för att hålla ingredienser sizzling. Rörsteg tills räkorna blir rosa och klumpiga (2 till 3 minuter).
 3. Skjut in ingredienser åt sidan och knäcka ägget i pannan, rör om snabbt för att laga mat (som att göra äggröra ).
 4. Lägg nu till riset, ananasbitar, ärtor och vinbär / russin.
 5. Rör-stek sås blandningen över och rör om försiktigt för att kombinera över medelhög till hög värme. Du vill att riset ska "dansa" (gör poppljud) som det frites (5 till 10 minuter), eller tills riset har uppnått önskad ljusstyrka.
 6. Mot slutet av denna tillagningstid lägger du till cashewnötterna.
 7. Avlägsna från värme.
 8. Smakstest för salt / smak, tillsätter mer fisksås tills önskad smak uppnås.
 9. För att servera, skopa ris på en serveringsfat eller i en uthuggad ananas båt om servering på en fest. Top med vårlök och njut.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 633
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 44 mg
Natrium 1,011 mg
kolhydrater 131 g
Kostfiber 7 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)